Lederekspert til Fredrik Græsvik: - Si opp jobben

- Han vil tjene på å bli en fri mann.

ETTERLYSER DEBATT: Førstelektor på Markedshøyskolen, Elin Ørjasæter, mener Fredrik Græsvik bør si opp jobben og jobbe som frilans-journalist, slik at han kan si hva han mener. Hun etterlyser en debatt rundt hva journalister kan og ikke kan si på sosiale medier. Foto: Dagbladet
ETTERLYSER DEBATT: Førstelektor på Markedshøyskolen, Elin Ørjasæter, mener Fredrik Græsvik bør si opp jobben og jobbe som frilans-journalist, slik at han kan si hva han mener. Hun etterlyser en debatt rundt hva journalister kan og ikke kan si på sosiale medier. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2-journalist Fredrik Græsvik skrev natt til torsdag på Twitter at han ikke lenger får lov til å dekke Israel/Palestina-konflikten for kanalen, noe han i formiddag trakk tilbake.

Den profilerte journalisten har lenge tvitret under brukernavnet «TV2Fredrik», og har den siste tiden vært svært aktiv på nettsamfunnet.

Nå har han imidlertid byttet brukernavn til «UriksFredrik», og melder at han vil tvitre som privatperson framover.

Førstelektor på Markedshøyskolen, Elin Ørjasæter, skriver nå i et nytt blogginnlegg at hennes råd til Græsvik er å si opp jobben.

«Mitt råd til Fredrik Græsvik er å si opp jobben (hvis han har økonomi til det). Han vil tjene på å bli en fri mann. Publikum vil tjene på å vite hvor vi har ham. Jeg vil mye heller se reportasjene til en Græsvik som er seg selv på Twitter, enn en Græsvik som mener det samme som før, men som ikke tør å tvitre det av frykt for å miste jobben», skriver hun.

- Et håpløst budskap Til Dagbladet utdyper hun:

- Jeg oppfatter ham som en veldig engasjert personlighet. En sånn type arbeidstaker er fantastisk i den forstand at de jobber døgnet rundt, gir jernet og er på jobb hele tiden. Det som kan bli et problem er at sånne folk er selvstendige, og oppfattes ikke som lydige nok. Græsvik er en kjempesterk reporter, men ulempen til TV 2 er nok aktiviteten på sosiale medier, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer