DEBATT

Debatt: Miljø

Lederskap, takk!

Bare i år skal det investeres nær 200 milliarder kr på norsk sokkel. Det er om lag ti ganger så mye som all annen nyinvestering i Norge til sammen.

FUNNET NOK: Vi skal lete etter enda mer olje og gass, enda vi har funnet mye mer enn kloden tåler, og derfor må trappe ned snarest, skriver innsenderen. Bilde fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FUNNET NOK: Vi skal lete etter enda mer olje og gass, enda vi har funnet mye mer enn kloden tåler, og derfor må trappe ned snarest, skriver innsenderen. Bilde fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norske og for øvrig all verdens klimaforskere har dokumentert klimaendringene og farene de innebærer for barn og barnebarn (f.eks. 1,5-gradersrapporten fra FN). NRK har prisverdig dokumentert hvordan vi alt rammes i dag. Klimafornekterne framstår som irrelevante.

Det er åpenbart at det haster med nye politiske grep også i Norge. Fortsatt pøser vi ut CO₂ og planlegger å gjøre det i mange tiår. Vi skal lete etter enda mer olje og gass, enda vi har funnet mye mer enn kloden tåler, og derfor må trappe ned snarest.

Bare i år skal det investeres nær 200 milliarder kr på norsk sokkel. Det er om lag ti ganger så mye som all annen nyinvestering i Norge til sammen. Oljebransjen sier at det vil øke fram mot 2022. Oljeministeren delte 15.1. ut 80 nye letelisenser. Den økonomiske risikoen bærer den norske staten (ca. 80 prosent) gjennom leterefusjonsordningen. Verre enn den risikoen er konsekvensene for kloden og etterslekta. Dette er altså fullstendig meningsløst hvis vi tar forskerne på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer