Lee Hazlewood død

Mannen bak «These Boots Are Made for Walkin’» ble 78 år.

(Dagbladet.no): Den legendariske singer-songwriteren og produsenten Lee Hazlewood er død, 78 år gammel. Han døde lørdag i sitt hjem i Las Vegas, omgitt av familien, etter en tre år lang kamp mot nyrekreft, melder hans egen MySpace-side.

Hazlewood hadde en lang og mangefasettert karriere som startet allerede på 50-tallet, men er aller mest kjent for sitt samarbeid med Nancy Sinatra og klassikeren «These Boots Are Made for Walkin’» (1966).

På tidlig 70-tall bodde Hazlewood en periode i Sverige, der han laget en rekke soloalbum, men trakk seg så tilbake fra rampelyset. Han ble imidlertid gjenoppdaget på 90-tallet, etter at artister som Sonic Youth og Nick Cave bekjente sin respekt for ham, og han gjenopptok artistkarrieren.

Hazlewoods siste album «Cake or Death», laget på sykeleiet, kom i desember i fjor.

Familien ber dem som ønsker å hedre Hazlewood, om å gi en donasjon til Frelsesarmeen.

SKANDINAVIA-VENN: Lee Hazlewood hadde nær forbindelse til Skandinavia etter at han bodde i Sverige på 70-tallet. Her i studio med Elisabeth Andreassen i 2005. Foto: JON TERJE H. HANSEN
SKANDINAVIA-VENN: Lee Hazlewood hadde nær forbindelse til Skandinavia etter at han bodde i Sverige på 70-tallet. Her i studio med Elisabeth Andreassen i 2005. Foto: JON TERJE H. HANSEN Vis mer