Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lee «Scratch» Perry

Verdens mest kosmiske mann koker opp noe psykedelisk kosereggae.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lee «Scratch» Perry er en jamaikansk produsent- og musikerlegende som ikke helt har fått den anerkjennelsen han fortjener. Hans innovative bruk av trommer og bass har gitt ham merkelappen «Faren til dub», uten at han på noen måte har oppnådd samme stjernestatus som eleven hans, Bob Marley.

Lee «Scratch» Perry liker å gi inntrykk av at han er sprøyte gal, noe som ofte overskygger mannens musikalske meritter. Synd, fordi dette splitter nye Perry-albumet er en kosmisk herlighet som bør fenge alle typer reggae-fans, selv de som bare en samling av Bob Marley i heimen.

Denne gangen bruker Perry stemmen sin som dub-instrument; forskjellig vokal i hver høyttaler kombinert med masse miksing og manipulering av disse vokalene, gjør dette til en ganske så psykedelisk opplevelse. Men uten at det blir for mye å ta til seg, musikken er utpreget klassisk melodibasert reggae. Som jo sjelden er til å motstå.

Hele Norges coronakart