Leeds ville sensurere Vaulars Gary Speed-hyllest

- Helt uaktuelt å sensurere teksten.

(Dagbladet): - Det som skjedde var at de bekreftet opptredenen, men på betingelsen av at halvparten av teksten skulle sensureres. Det var ikke noe reelt alternativ, så i praksis kansellerte de hele jobben, sier Lars Vaulars manager, Gunnar Greve til Dagbladet.

Førstkommende lørdag skulle bergensrapper Lars Vaular vært på Leeds Uniteds hjemmebane Elland Road og framføre låta «Gary Speed» for hjemmepublikumet.

Låta er en hyllest fotballklubben Leeds og barndomshelten Gary Speed. I tillegg til å få mye oppmerksomhet i Norge har mange supportere i England fått øynene og ørene opp for låta.

Nå er altså hele opptredenen avlyst.

Skandalehistorie
Lars Vaular selv sier til Dagbladet at han ikke forstår hvorfor klubben ville sensurere teksten hans.

AVLYSTE OPPTREDEN: Artist Lars Vaular. Foto: Sveinung U. Ystad
AVLYSTE OPPTREDEN: Artist Lars Vaular. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer

- Jeg vet ikke spesifikt hva de ikke liker. Det er en låt som er fra en supporters synsvinkel. Alle supportere sier ting om klubben styret ikke liker. Men det er et par ting der som noen føler at setter klubben i et dårlig lys, sier han.

Han forteller at da de ble bedt om å sensurere deler av teksten var det ikke vanskelig å si nei.

- For meg er dette et eksempel på hvor vanlig det er i moderne fotball at styret er i utakt med fansen, og heller er opptatt av andre ting enn supporterne.

Heller ikke Greve forstår noe av ønsket om å sensurere deler av teksten.

- Låta omtaler og berører en del av Leeds bråkete og skandaleomsuste historikk. Det er der låtas sjarm og identitet ligger, i det at den handler om en fan og tilhenger som betingelsesløst støtter klubben også i nedgang.

Taper tusenlapper
Det var tidligere i dag at manageren fikk en henvendelse fra fotballklubben om å sensurere deler av teksten. Nå ryker turen til helga.

- Vi hadde bestilt billetter, og booket crew og musikere. Så vi taper noen solide tusenlapper på dette, sier Greve.

MANAGER: Gunnar Greve. Foto: Lars Myhren Holand
MANAGER: Gunnar Greve. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer