<strong>LEFT 4 DEAD 2:</strong> En gruppe på fire overlevende kjemper mot innpåslitne zombier i Left 4 Dead-serien. Spillene kan være på vei til PS3 også. (Valve/EA).
LEFT 4 DEAD 2: En gruppe på fire overlevende kjemper mot innpåslitne zombier i Left 4 Dead-serien. Spillene kan være på vei til PS3 også. (Valve/EA). Vis mer

Left 4 Dead til PS3?

Valve har fått økt interesse for PlayStation 3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Valve har tradisjonelt sett holdt seg til PC- og Xbox 360-utgivelser. Det betyr at PlayStation 3-eiere har måttet se at spillgodbiter som «Left 4 Dead» og oppfølgeren har vært vaksinert mot Sonys konsoll.

På sommerens E3-spillmesse i Los Angeles, overrasket Valve-sjefen Gabe Newell med å dukke opp på Sonys pressekonferanse. Der kunne ha kunngjøre at «Portal 2» også slippes til PlayStation 3 en gang til neste år.

Ikke nok med det, Newell fortalte at han mener PS3-versjonen av «Portal 2» vil bli den beste av konsollutgavene — gjennom Steamworks-støtten som ble annonsert på E3. 

Kun ett år før Newell entret Sony-scenen på E3, uttalte kollega Tom Leonardo at PS3-hardwaren er for komplisert å utvikle spill til. Unntaket er Half-Life-samlingen «The Orange Box» som EA utviklet og ga ut også til Sony-konsollen. 
Nå sier Valves PR-ansvarlige Doug Lombardi at vi «kanskje» kan oppleve å se «Left 4 Dead» utgitt til PlayStation 3. Disse hintene dropper han i et intervju med PS3M. Bakgrunnen for den økte PS3-interessen stammer garantert fra «Portal 2»-annonseringen.

Når de først skal gi ut ett spill til Sony-konsollen, kan de like gjerne kjøre på og samtidig spytte ut «Left 4 Dead» og oppfølgeren som kom ut til PC og Xbox 360 i fjor høst?

- Hvem vet hva fremtiden bringer, sier Lombardi på spørsmål fra PS3M om vi kan forvente flere Valve-titler til PlayStation 3.

Samtidig avkrefter han at det blir aktuelt med 3D- og/eller Move-støtte til «Portal 2».

- Det må vente til «Portal 3» eller en annen tittel. Vi vil ikke støtte dette i «Portal 2».

PlayStation 3-versjonen av «The Orange Box» fikk kritikk for å være mindreverdig de andre utgavene, og Valves Doug Lombardi har tidligere omtalt denne utgaven som «stebarnet» i Orange Box-familien, ifølge CVG. Han forsikrer imidlertid at selskapet vil ta utviklingen av fremtidige PS3-spill på alvor.

- Det at vi har et team som jobber dedikert med PS3-utvikling tillater oss å bygge våre PS3-produkter internt, noe vi føler er essensielt for å kunne levere høykvalitetsversjoner av våre spill, forteller Lombardi i PS3M-intervjuet, ifølge CVG.

«Portal 2» slippes til PlayStation 3, Xbox 360 og PC en gang til neste år.

<strong>PORTAL 2:</strong> Kommer til PS3 med Steamworks-støtte til neste år.
PORTAL 2: Kommer til PS3 med Steamworks-støtte til neste år. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer