Leftfield

London-baserte Leftfield ble startet av Neil Barnes (tidl. i Elephant Stampede og London School of Samba) i 1991. På acid-jazz klubben The Sandals møtte han Paul Daley (tidl. A Man Called Adam og The Brand New Heavies), som ble med i Leftfield like etter at Neil ga ut singelen «Not Forgotten».

Første utgivelse som duo var «More Than I Know» (1991), men sin første tur på hitlistene, om enn ganske kort og beskjeden, fikk de med trance-låta «Songs of Life» (1992). 1993-samarbeidet med John Lydon, bedre kjent som Sex Pistols-vokalist Johnny Rotten, ga dem en stor party-hit med «Open Up».

Debutalbumet «Leftism» (1995) fikk superkritikker verden over og er av flere utropt som tidenes dance-album. Storheter som Chemical Brothers og Prodigy har siden trått i de dype sporene albumet satte etter seg.

Året etter gjennomførte Leftfield en minneverdig konsert i Tresse-teltet på Quart, og delte visstnok en flaske heilnorsk hjemmebrent med Palace of Pleasure. Bandet regnes som et liveband i verdensklasse, og er kjent for å tyne volumknappen til siste desibel.

I 1999 kom «Rhythm and Stealth», der duoen viste seg fra en mørkere og seigere side.