KOMMENTARER

Legaliser alle rusmidler, er beskjeden fra Richard Branson

Det er den eneste måten staten kan ta kontrollen over rusmidlene og ta makten vekk fra de kriminelle.

- Norge er et av de landene som har flest overdosedødsfall, og det må en endring til i narkotikapolitikken sier Sir Richard Branson til Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Når forretningsmannen, investoren og filantropen Richard Branson gjester Norge, så er det én ting som opptar han mer enn noe annet. Det er måten vi behandler rusbrukere på. Ja, ikke bare rusmisbrukere, men rusbrukere generelt.

Jeg fikk en prat med ham da han var på besøk, se gjerne videoen øverst i saken.

Branson taler der mange tier. På spørsmålet om han vil «legalisere alle rusmidler», svarer han, i bilen til Sykepleie på hjul, en organisasjon som hjelper rusmisbrukerne der de er, med sårstell, veiledning og rent brukerutstyr, bekreftende at staten må ta kontroll over produksjonen og omsetningen av illegale rusmidler.

Legalisering er endemålet. Ikke fordi Branson er en ihuga liberalist eller selv vil ruse seg på alskens rusmidler. Nei, fordi han blant annet gjennom sitt arbeid i The Global Commision on Drug Policy, hvor han har arbeidet sammen med Thorvald Stoltenberg, har fått mulighet til å se på alle de enorme kostnadene krigen mot narkotika fører med seg.

  • Les også «Kan krigen mot narkotika rettferdiggjøres?»

Når han gjester Norge er det imidlertid andre forhold han trekker opp først. Han er, som mange andre, svært bekymret over at Norge ligger helt i toppen av overdosestatistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer