Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Legaliser marihuana

HAUGESUND (Dagbladet): Britiske Brenda Blethyn (54), kanskje verdens hyggeligste filmstjerne, er tøffere enn hun ser ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes nye film «Saving Grace» , handler om en godseierfrue som tror hun arver store rikdommer når ektemannen dør. Så viser det seg at alt han hadde var bunnløs gjeld. Når tvangsauksjonen nærmer seg, får Grace hjelp fra sin uortodokse gartner til å dyrke ulovlige substanser i drivhuset.

«Saving Grace» er en komedie, men det noe spesielle innholdet gjør at Blethyn må forsvare den mot alvorlige spørsmål. Det gjør hun gjerne:

- Jeg mener ikke at filmen fremmer bruk av marihuana. Selv er jeg en ikke-røyker, og hvis marihuana skal forbys, synes jeg det samme bør gjelde for tobakk. Men jeg mener altså at den må legaliseres. Det bør gå et skarpt skille mellom marihuana og narkotika, og ressursene bør brukes på å redde folk fra harde stoffer, sier Blethyn.

Den oscarnominerte stjernen fra publikumssuksessen «Hemmeligheter og løgner» (1996) var for øvrig ikke tvunget til å ta en omstridt rolle. I motsetning til hva som sies om godt voksne kvinner, kan hun velge og vrake mellom filmroller.

- En amerikansk skuespiller spurte meg hvordan jeg fikk alle disse fantastiske rollene. Jeg sa jeg var glad hun syntes de var fantastiske, og så spurte jeg: - Hvis du hadde fått et manus på «Hemmeligheter og løgner» i posten, ville du tatt rollen min? Nei, hun innrømmet at hun neppe ville spilt i en film der hun måtte se jævlig ut, gå rundt og si «fuck this» og «fuck that».

- Men slikt bryr ikke du deg om?

- Det er da ikke jeg som ser jævlig ut. Det er rollen. Jeg kjører rundt i den nyeste Jaguaren, jeg.