DEBATT

Debatt: Cannabis

«Legalize it» støttes 100 prosent

Reaksjonene mot Unge Venstre sin «Legalize it»-kampanje viser hvor hysterisk og lite informert enkelte er om cannabis.

KONTROLLERT: Det vi, Unge Venstre og flere av de andre ungdomspartiene, MDG og stadig større store deler av befolkningen ønsker, er kontrollerte utsalg for cannabis, skriver innsenderen. I Canada er cannabis legalisert. Her en nysgjerrig kunde i butikken. Foto: Chris Wattie / Reuters
KONTROLLERT: Det vi, Unge Venstre og flere av de andre ungdomspartiene, MDG og stadig større store deler av befolkningen ønsker, er kontrollerte utsalg for cannabis, skriver innsenderen. I Canada er cannabis legalisert. Her en nysgjerrig kunde i butikken. Foto: Chris Wattie / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Samme retorikk blir til stadighet brukt når Normal Norge eller andre aktører tar opp legaliseringsspørsmålet. Vi blir beskyldt for å «promotere» eller «normalisere» illegale rusmidler. Slike påstander tar sakligheten bort fra debatten og maner til hysteri.

Det vi, Unge Venstre og flere av de andre ungdomspartiene, MDG og stadig større store deler av den norske befolkning ønsker, er kontrollerte utsalg for cannabis. Som en løsning på det feilaktige forbudet og skadene det har medbrakt.

Norsk Narkotikapolitiforening bygger sin eksistens på narkotikabegrepet og forbudslinjen. De er derfor motstandere av alle liberaliserende tiltak i ruspolitikken. Klart de blir desperate når de mister monopolet sitt på det offentlige ordskiftet. Men hersketeknikker mot engasjert ungdom bør de holde seg for god til. Det avslører at de har lite saklig argumentasjon å komme med.

Å kalle promotering av et slikt politisk budskap for «markedsføring av narkotikabruk rettet mot barn» er i beste tilfelle en misinformert ytring. I verste tilfelle er det en hersketeknikk og stråmannsargumentasjon. Å kalle det «forkastelig» slik Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) gjør, er definitivt sistnevnte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer