Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Legally Blonde 2»

Synd når smarte jenter blir redusert til avvikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Den ukonvensjonelle advokaten Elle Woods (Reese Witherspoon) er tilbake - fremdeles kledd i rosa drakt, trippende rundt på tårnhøye stilletthæler, og med en intellektuell tilnærming som vipper de fleste - i hvert fall kollegene - av pinnen.

Woods skal gifte seg nå, og hennes største ønske er å invitere kjæledeggens biologiske mor til bryllupet. Den lille bikkja hennes er nemlig både adoptert og homofil. Til sin store forferdelse, oppdager Elle at hundemor jobber som forsøksdyr i et kosmetikkfirma. Dermed blir prosjektet hennes å fremme et lovforslag mot dyreforsøk i kongressen. Dere som kjenner Elle Woods fra før av, vet at hun bruker helt egne metoder for å trumfe igjennom viljen sin.

Det er litt gøy å se på, men mest slitsomt.

Tilsynelatende er «Legally Blonde 2» en lettbeint hyllest til kvinner som tør å følge hjertet sitt. Men underteksten her er mer komplisert. Med unntak av forloveden, er det bare skruller, fjols og andre særinger som aksepterer Woods. Alle som følger samfunnets normer, rister derimot på hodet av alle hennes crazy påfunn. Derfor kan man si at «Legally Blonde 2» reduserer følsomme kvinner til sosiale avvikere. Og det er vel ikke et spesielt sympatisk trekk.