Lege i trøbbel

Sterk kriminalroman om en lege som blir innblandet i en seriemordsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Se meg, Medusa» er den fjerde kriminalromanen til Torkil Damhaug, og en klar kandidat i klassen for årets beste norske krim.

Dette er et skrivestykke langt over det gjennomsnittlige, og Damhaug presterer til og med å lage et seriemorderplott som er til å tro på.

En lykkelig mann

Damhaug, til daglig lege og psykiater, har ikke uventet en lege i hovedrollen i boka. Axel Glenne burde være en lykkelig mann: Han tjener godt, har tre flotte barn og en kone som elsker ham, men likevel roter han seg inn i et lidenskapelig forhold til den unge legestudenten Miriam, som skal ha praksisplass på legesenteret. Men, som tittelen antyder, er Axel heller ingen uredd mann: Medusa var gudinnen med et blikk som kunne gjøre folk til stein, og henne utfordret man ikke unødig.

Samtidig med at Miriam kommer inn i livet hans, begynner han å tenke på sin bortkomne tvillingbror Brede, som ble stengt ute fra familien for mange år siden. Og når flere kvinner, alle med tilknytning til Axel, blir drept, er det ikke rart at han begynner å tro at det er Brede som er ute etter hevn. Drapene er svært grotesk utført, og så umenneskelige at de fører til en ny rovdyrdebatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.