- Legen sa med en gang at jeg trengte MR-skan. Da skjønte jeg at det var alvor

Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson har hatt et tøft år. Nå gjør han seg klar til å fly bandet rundt kloden i en flymaskin på 391 tonn.

KAPTEIN DICKINSON: Iron Maiden-vokalist Bruce Dickison er som flyger vant med turbulens i lufta, men det siste året har han også hatt sin andel turbulens på bakken, blant annet i form av kreftsykdom.
KAPTEIN DICKINSON: Iron Maiden-vokalist Bruce Dickison er som flyger vant med turbulens i lufta, men det siste året har han også hatt sin andel turbulens på bakken, blant annet i form av kreftsykdom.Vis mer

- Altså, det handler jo mest om tøffe seg, forklarer Bruce Dickinson med et bredt glis. Jeg kan ikke engang fly denne maskinen ennå - jeg holder på å «ta lappen» nå.

I februar neste år legger Iron Maiden ut på en verdensomspennende turné som skal besøke 35 land. Framkomstmiddelet er en Boeng 747- 400 kalt Ed Force One. For de uinnvidde, så er det samme flytype som USAs president farter rundt i når han besøker verdens ledere. Et beist på 391 tonn.

Fikk kreftdiagnose

Dagbladet møter Maiden-vokalisten i Guillaume Telle-studioet i Paris hvor bandet har spilt inn sin nye plate, «The Book of Souls», som slippes i morgen.

- Egentlig skulle vi vært på verdensturné nå, men som noen vet, satte et par kreftkuler en stopper for det.