Legendarisk rockeklubb kastes ut

Ingen nåde for CBGB.

(Dagbladet.no): I går ble det arrangert konsert til støtte for den legendariske rockeklubben CBGB i New York - med blant annet Blondie og Public Enemy på plakaten.


En rekke prominente musikere - blant dem E-Street Bands Little Steven og Tommy Ramone - har engasjert seg sterkt for å redde klubben.

Trolig til ingen nytte.

Punkens vugge

I går bekreftet Muzzy Rosenblatt at klubben må forlate sitt hjem. Han er president i Bowery Residents Committee, som leier ut til New Yorks mange husløse, og som også eier lokalene der CBGB har leid.

CBGB har en framtredende plass i amerikansk punks historie. Band som Talking Heads, Ramones, Blondie og Television spilte viktige konserter der tidlig i karrieren.

Det er uenighet om penger som gjør at klubben ikke får fornyet leiekontrakten.

Organisasjonen Save CBGB hevder at komiteen har forsøkt seg med en urimelig husleieøkning, mens motparten hevder at klubbeier Hilly Kristal skylder dem penger.

LEGENDER PÅ HELLIG GRUNN: Ramones på scenen på CBGB i 1977. ARKIVFOTO: SCANPIX/AP
LEGENDER PÅ HELLIG GRUNN: Ramones på scenen på CBGB i 1977. ARKIVFOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Partene har sloss i retten siden mars.

- BRC har allerede måtte bruke mye penger og ressurser på konflikten med klubben, og mener det er i våre klienters - de hjemløse og fattigste i New York - interesse å avslutte leieforholdet, sier Rosenblatt til nyhetsbyrået AP.

Han håper utkastelsen blir en smertefri affære.

- Vi håper CBGB vil forlate området frivillig, og ikke legge hindre i veien som gjør det enda vanskeligere for oss å hjelpe de hjemløse, sier han.

Støtte fra ordfører

En rekke prominente skikkelser har forsøkt å hjelpe til i kampen for å bevare CBGB på den originale adressen i 313 og 315 Bowery - ikke bare artister og plateselskapsfolk.

Også New Yorks ordfører Mike Bloomberg ble tirsdag observert med en t-skjorte med påskriften «Save CBGB».

- Dette er en stor institusjon i New York - det er mer enn bare en klubb.

- Vi vil forsøke å få partene til å snakke sammen. Klubben er en del av vår kultur, som også gir oss inntekter, sa han på en pressekonferanse, ifølge AP.

Det er ikke kjent om ledelsen i CBGB vil ønske å flytte til en annen adresse om utkastelsen blir fullført.

BLIR KASTET UT: Det ser stygt ut for CBGB og innehaver Hilly Kristal.
STØTTER GAMLEHJEMMET: Blondies Debbie Harry stilte opp på støttekonsert i går.