Legendarisk soul-selskap vekkes til live

Justin Timberlake vil hjelpe.

(Dagbladet.no): Gjennom hele 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet var Stax det viktigste plateselskapet for soul og r&b, ved siden av Motown.

Memphis-selskapet ga ut plater med blant andre Otis Redding, Booker T. and the MG\'s, Rufus Thomas, The Staple Singers og Isaac Hayes, før det ble nedlagt i 1976. Nå skal imidlertid merkevaren vekkes til live igjen, skriver BBC.

Concord Records har nemlig kjøpt retten til Stax-navnet, og har bekreftet sin første utgivelse til mars neste år. Det blir en hyllestplate til Earth Wind & Fire-sjefen Maurice White, ifølge Variety.

Men selskapet har også sikret seg kontrakter med Angie Stone og Isaac Hayes, og planlegger nye plater med disse.

Merittlisten for selskapet teller per dags dato åtte Grammy-priser, tolv topp 10-hits og tre nummer én-hits. Haayes vant i tillegg Oscar for «Shaft»-soundtracket.

Også Justin Timberlake, som er vokst opp i Memphis, har snakket om at han ønsker å bidra til å stable Stax på beina igjen. I et intervju med Rolling Stone fortalte Timberlake at han ser for seg at artisten Matt Morris kan passe på selskapet.

FÅR NY SJANSE: Isaac Hayes var en av de mest populære Stax-artistene. Nå skal han igjen gi ut plater på selskapet. Foto: SCANPIX/REUTERS
FÅR NY SJANSE: Isaac Hayes var en av de mest populære Stax-artistene. Nå skal han igjen gi ut plater på selskapet. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
VIL HJELPE: Memphis-fødte Justin Timberlake.