HAN ER ROBIN: Henrik Hoff Vaagen (til høyre) spiller tolvåringen som sammenligner seg selv med Robin Hood. Her i tvekamp med Tom Styve som Lille John. Foto: Gisle Bjørneby, Teater Innlandet
HAN ER ROBIN: Henrik Hoff Vaagen (til høyre) spiller tolvåringen som sammenligner seg selv med Robin Hood. Her i tvekamp med Tom Styve som Lille John. Foto: Gisle Bjørneby, Teater InnlandetVis mer

Teateranmeldelse Teater Innlandet, «Jeg er Robin Hood»:

Legenden om Robin Hood møter nåtidsvirkeligheten

Ut av myten, inn i livet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TEATER: Pappa sitter i fengsel. Mamma er blakk, fortvilet og ikke helt til å stole på. Mammas nye samboer er en ekkel hustyrann. Han truer og kuer, herjer og slår. Mamma skjønner ikke først hva som skjer, men snart er også hun redd ham. Hva skal en tolvåring gjøre?

Robin (Henrik Hoff Vaagen) vet hva Robin Hood ville ha gjort. Under mottoet «heller fredløs enn pingle» - en signaturfrase som gjentas såpass mange ganger i løpet av forestillingen at samtlige i salen er garantert å få den med seg - gjør han inspirert opprør.

Veksler mellom plan

Scenen er en krysning av nedslitt bolig og eventyrskog. Kristin Bengtson, som har ansvar både for scenografi og kostymedesign, har gitt et digert tre sentral plassering, et tre skuespillerne underveis klatrer og leker i, og skyter piler mot. Fargene går i toner av grønt, brunt og blått, med en og annen kontrast lagt inn. All handling skjer i dette rommet, både den virkelighetsnære og den eventyrlige. Dette er et smart valg, for også historiefortellingen i «Jeg er Robin Hood» veksler lett og utvunget mellom virkelighetsnivået og fantasiparallellen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn