DEBATT

Debatt: Ruspolitikk

Leger støtter rusopplysningen.no

All rusmiddelbruk er potensielt skadelig. Særlig ungdom representerer en sårbar brukergruppe. Samtidig er det viktig å påpeke at hvordan man bruker et rusmiddel er avgjørende for om bruk medfører skade.

RUSINFORMASJON: Behovet for skadereduserende rusinformasjon er stort, og uten et utvalg faktabaserte kunnskapssider risikerer vi at rusmiddelbrukere blir feilinformert, skriver innsenderne. Her en av plakatene som Foreningen Tryggere Ruspolitikk bruker i kampanjen for tryggere rusmiddelbruk.
RUSINFORMASJON: Behovet for skadereduserende rusinformasjon er stort, og uten et utvalg faktabaserte kunnskapssider risikerer vi at rusmiddelbrukere blir feilinformert, skriver innsenderne. Her en av plakatene som Foreningen Tryggere Ruspolitikk bruker i kampanjen for tryggere rusmiddelbruk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Flere politikere og forbudsorganisasjoner har reagert på opplysningskampanjen til rusopplysningen.no av Foreningen Tryggere Ruspolitikk. Kampanjen består av plakater som oppgir skadereduserende informasjon om både lovlige og ulovlige rusmidler. Denne typen kunnskap kan være livsviktig, men kan også misforstås.

Vi er en gruppe leger som ønsker å formidle at all rusmiddelbruk er potensielt skadelig. Særlig ungdom representerer en sårbar brukergruppe. Samtidig er det viktig å påpeke at hvordan man bruker et rusmiddel er avgjørende for om bruk medfører skade.

Hvert rusmiddel har egne unike utfordringer, og det finnes mer eller mindre skadelige måter å bruke dem på. Det er viktig å nå fram til brukere med slik informasjon.

Gjennom Helsenorge.no gir Helsedirektoratet viktig skadereduserende informasjon om alkoholbruk. Rent medisinskfaglig er det ingen grunn til at man ikke kan og bør gjøre det samme om ulovlige rusmidler.

Nettsida rusopplysningen.no fraråder rusmiddelbruk, særlig blant unge, men inneholder også viktig skadereduserende kunnskap til dem som likevel bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer