Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Legg ned aviser, moskeer og G35

Modig satire i Norge? Norske komikere snakker stort sett om gener og flass eller radiosparker nedover.

FARLIGE VÅPEN:  Hvem har ødelagt Muhammed mest, spør denne karikaturen fra Charlie Hebdo.
FARLIGE VÅPEN: Hvem har ødelagt Muhammed mest, spør denne karikaturen fra Charlie Hebdo. Vis mer
Meninger

«Profet etter jula? Bli slank med Dagbladet» (Content marketing).

Så til saken: Legg ned norske aviser, kongehus, storting, moskeer, kirker, Greenpeace, kirker, Natur uten Ungdom, NFF, tenketanker, tv - og radiostasjoner, IOC, NHO, LO, Lorry, E76, G35, A4 og Fritt Ord.

Nasjonen Norge må ta en time out, vi mangler mot. (OBS: humor).

Denne skribent har i disse dager vært fast ansatt i 25 år, og trodde lenge at noen dårlige ordspill og litt plagsom surrealisme var noe som gjorde at jeg viste mot på trykk, ikke tilfelle. Langt ifra.

Dagens Næringslivs nåværende frilanstegner, fyllepennoberst Per Elvestuen, sa for noen år siden at det å skrive handler om å ha mot.

Korrekt, og mot er en gedigen mangelvare i norsk presse. Jeg har det ikke, og kan vel med hånda på hjertet - som går i moll - si at jeg trodde jeg sto i en tradisjon med satirisk mot, men det stemmer dessverre ikke helt. (OBS: sensur).

Norsk presse er vanstyrt av redde aktører og takk Herren - som vi ikke tror på - at ingen av oss som sitter med dagens alfabet var vi som skulle stå opp i mellomkrigstida. Da hadde vi bøyd nakken og vært opptatt av fotballfruen til Jørgen Juve. (OBS: svak satire.)

I dag er Charlie Hebdo ute på gata med satire som nok aldri hadde kommet på trykk i en eneste norsk dagsavis. Når det er sagt, kanskje det blir rom for satire hvis det blir søndagsåpne butikker?

Norske politikere? Hmm, de er jo stort sett på fornavn med oss som skriver, bestemmer, fotograferer og tegner. Og, norske komikere snakker stort sett om gener, flass og radiosparker nedover eller det inviteres vitsende politikere til «Nytt på nytt». (OBS, vits).

Samtidig, vi nordmenn må unnskyldes. Vi styres av tung moralisme. Det ser du i alle, enten de vil være radikale stemmer, liberale eller kommersielle. Satiren må ha oss unnskyldt, men rett etter deadline: TV2 lager Hver gang vi krenkes med Jonas Gahr Støre som vert. (Obs, Martin Kolberg).

PS: Mot i brystet? Nei, mer preget av motløshet i sjela.