KOMMENTARER

Legg ned kantina!

I en storby bør alle være ute til lunsj, både byråkrater og DNB-ansatte.

KRITISK MASSE: La det frie lunsjmarked råde i Bjørvika og regjeringskvartalet, skriver Mikael Godø. Bildet er fra en sidegate til Plaza Mayor i Madrid. 
 Foto: Jan Djenner / Samfoto
KRITISK MASSE: La det frie lunsjmarked råde i Bjørvika og regjeringskvartalet, skriver Mikael Godø. Bildet er fra en sidegate til Plaza Mayor i Madrid. Foto: Jan Djenner / Samfoto

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Norske byer vokser, og det snakkes mye om å skape den rette miksen mellom boliger, handel, bevertning og arbeidsplasser. Vi skal lage liv på gateplan, og da må det jobbes bevisst med det man på planleggerspråk kaller publikumsrettet virksomhet. Men det holder ikke å være publikumsrettet, hvis ikke publikum får lyst til å gjengjelde oppmerksomheten. Eller hvis publikum er for lite.

Når jeg en gang iblant sykler langs Dronning Eufemias gate i Bjørvika, på vei for å ta et bad eller en burger på Sørenga, lurer jeg på hvordan det skal gå med denne 43 meter brede avenyen etter hvert som bebyggelsen kommer på plass foran Barcode-rekka. Det er i ferd med å bli flere kafeer og restauranter i førsteetasjene, men vil man nå «kritisk masse» for å skape et godt byliv?

For tre år siden flyttet DNB til Bjørvika med sine over 4000 ansatte. Nå blir det liv, tenkte jeg. I tillegg kom flere tusen finansfolk og revisorer i store virksomheter som PWC, KLP, Visma og Deloitte. Men så leste jeg om DNBs kantine, som var Norges største og mest luksuriøse, stor nok til å betjene mer enn 3000 mennesker. Dette var mer restaurant enn kantine, skrøt man, og jeg tenkte: Dette er døden for Bjørvika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer