- Legg ned «Skavlan»

Fredrik Skavlan slaktes hos söta bror.

Får refs: Frederik Skavlan får krass kritikk etter forrige ukes intervju med Camilla Henemark. Foto: Robert Eklund / FameFlynet
Får refs: Frederik Skavlan får krass kritikk etter forrige ukes intervju med Camilla Henemark. Foto: Robert Eklund / FameFlynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har aldri forstått årsaken til Fredrik Skavlans popularitet, men forrige ukes program bør være nok til å legge ned hele showet, raser Kristin Lundell, kritiker i Svenska dagbladet, i kommentaren «Skammelig kveld med Skavlan».

- Bedrøvelig intervju Forrige ukes Skavlan-intervju med Camilla Henemark, artist, samfunnsdebattant og svenskekongens påståtte elskerinne, var dråpen som fikk begeret til å renne over for Lundell.

Hun mener at talkshow-verten, i intervjuet hun stempler som bedrøvelig, forsøker å redusere Henemark til intet mer enn en kongelig elskerinne.

Forteller om kongeaffæren Henemark havnet i medienes søkelys for to år siden, da hun ble påstått å være kong Carl Gustafs elskerinne i den uautoriserte biografien «Den motvillige monarken».

De siste ukene har det også sirkulert et manipulert satirebilde, der kongen spiser pizza av en naken Henemark.

Hun var invitert til Skavlan i forbindelse med lanseringen av sin egen selvbiografi, der hun blant annet forteller om det angivelige forholdet til kongen.

- I introduksjonen presenteres Henemark som grenseløs, politisk og nyskapende, men vel fremme i studioet er ikke Skavlan det minste
interessert i å høre om noe viktig fra hennes liv. Han gir fullsteding blaffen i å gjøre noe fornuftig ut av hennes tid i programmet, skriver Lundell.

- Skammelig  Hun mener Skavlan virket besatt av historien om Henemark og kongen.

- Aldri har jeg ønsket så sterkt at en gjest skulle reise seg og forlate studioet, skriver hun.

- Det er som at han vil ta igjen for sitt tannløse intervju med utenriksminister Carl Bildt om innblandingen i Lundin Oil, og i stedet presse Henemark som om det også denne gangen gjaldt forbrytelser mot menneskeheten, avslutter Lundell.

Tar på alvor NRK sier at «Skavlan»s-framtid ikke er noe spørsmål.

Camilla Henemark (47)

• Svensk artist, modell, skuespiller og samfunnsdebattant.

• Bruker pseudonymet La Camilla, og var med i popgruppa Army of Lovers på 90-tallet.

• Ble påstått å være kong Carl Gustafs elskerinne i kongebiografien «Den motvillige monarken».

• Deltok i årets utgave av «Skal vi danse» i Sverige.

- Dette er en kronikkforfatter som skriver at hun aldri har forstått grunnlaget for Skavlans popularitet, og så kritiserer hun en rekke ting ved programmet. Vi har tenkt til å ha «Skavlan» i lang tid framover, så for vår del er ikke dette et spørsmål, sier TV-sjef Arne Helsingen, til Dagbladet.

- Tar dere kritikken på alvor?

- Ja, som for alle andre programmer hører vi på folks meninger og evaluerer våre program. Vi er i tett dialog med Skavlan rundt de redaksjonelle valgene, svarer Helsingen.

Skavlan-gjest: Carl gustafs påståtte elskerinne Camilla Henemark. Foto: David Sica / Stella Pictures
Skavlan-gjest: Carl gustafs påståtte elskerinne Camilla Henemark. Foto: David Sica / Stella Pictures Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer