Legger hodet på et fat

Motorpsycho går dristig til verks på sin nye plate, men kommer vel i havn med sitt ambisiøse sjøfarerepos.

Legger hodet på et fat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Brorparten av musikken her ble skrevet av Motorpsycho og Ståle Storløken for et bestillingsverk til Molde Jazz' 50-årsjubileum. Nå kommer en omskrevet utgave som dobbelt konseptalbum.

Jeg skal innrømme at jeg ble litt nervøs bare av å se på omslaget til Motorpsychos durabalige konseptalbum «The Death Defying Unicorn». Med undertittelen «A fanciful and fairly far-out musical fable» og samarbeidspartnere som Ola Kvernberg, Trondheimsolistene og Trondheim Jazz Orchestra er det liten tvil om at det er vidløftige saker i emning.

Men, så er det tross alt Motorpsycho det er snakk om her — et band som på mange måter er både nøktern og ekstremt ambisiøse på samme tid. Bandet har altfor mye erfaring og selvinnsikt til at det kan gå helt åt skogen. Og det gjør det så definitivt ikke her heller.

Det monumentale eposet om en småkriminell kar som er får valget om å dingle i galgen eller å dra til sjøs er strukket over to plater, spekket med dramatiske virkemidler, halsbrekkende instrumentering og saftige beretninger fra sjøfarerens seilas.

Det høres kanskje ut som en tungt fordøyelig materie. Og på mange måter er den også det, men det er likevel noe umiddelbart suggererende her, som gjør at det er lett å følge med. Ja, i enkelte øyeblikk får man nesten stonerrockvibber oppi progrockøset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.