HISTORISK: Grand Cafe har vært kjendis-hangout i Oslo siden Ibsens dager. Interiøret er fortsatt av det staselige slaget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HISTORISK: Grand Cafe har vært kjendis-hangout i Oslo siden Ibsens dager. Interiøret er fortsatt av det staselige slaget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Legger ned Grand Cafe på Karl Johans gate etter 141 års drift

- Mange vil sikkert mene at det er horribelt.

(Dagbladet): Det er Dagens Næringsliv som melder at selveste Grand Café - den ærverdige restauranten som har vært drevet i første etasje på Grand Hotel på Karl Johans gate i Oslo siden 1874 - legges ned 1. september.

Etter det kan Henrik Ibsen og Edvard Munchs gamle stamsted risikere å bli klesbutikk.

- Det er helt sikkert mange som vil mene at det vi nå gjør er helt horribelt. For det er mange som har et sterkt emosjonelt forhold til caféen, sier Helge Krogsbøl i hotellkonsernet Pandex, som driver Grand vis-a-vis Eidsvolls plass foran Stortinget, til DN.

Store underskudd såvel i restauranten isolert sett som hotellet som helhet skal være årsaken til nedleggelsen. Pandex skal modernisere Grand Hotel for store summer i tida framover for å få lønnsomhet i driften, og mener det i den sammenheng ikke er lenger er liv laga for spisestedet på gateplan.

Krogsbøl understreker overfor DN at lokalenes framtid er uavklart, men bekrefter at det kan være aktuelt å leie dem ut til detaljhandel.