GIR OPP: Det britiske Nintendo-bladet N•Revolution.
GIR OPP: Det britiske Nintendo-bladet N•Revolution.Vis mer

Legger ned Nintendo-fanblad

For mange familiespill.

(Dagbladet.no): Etter at Nintendo lanserte Wii med stor suksess, har vi fått se en rekke nye spilltitler som appellerer til folk som vanligvis ikke spiller dataspill.

Med stortitler som «Wii Fit» og «Wii Music», samt en rekke tredjepartsspill som følger opp i samme familievennlige tradisjon, er det blitt mindre å velge mellom for de som i mange år har fulgt Nintendo som beinharde fans.

Dermed er det også blitt vanskeligere for spillbladene som skriver for denne fangruppen - en vanligvis svært lojal målgruppe.

Det britiske Nintendo-bladet N•Revolution, som utgis av bladforlaget Imagine, har som en konsekvens av dette nå bestemt seg for å legge ned driften, skriver MCV.

- Avgjørelsen om å legge ned N
Revolution er tatt fordi det ble stadig mer åpenbart at Nintendos strategi for Wii og DS ikke lenger er i tråd med lesermålgruppen til Imagine Publishing, og at de har beveget seg vekk fra det hardcore spillpublikummet som er vår spesialitet, sier direktør Damian Butt i Imagine til nettsiden.

Nintendo-dekningen vil i stedet bli spredt utover andre flerformat-blader hos forleggeren, der det også er lettere for dem å ha bedre annonseomsetning.

Nintendo har flere ganger uttalt at de ikke har glemt sine gamle fans, og at det jobbes med nye spill som vil appellere til de som liker for eksempel Mario, Zelda og Metroid.

Denne julesesongen har de ikke kunnet vise til mange «seriøse» titler, men allerede neste år kommer tredjepartstittelen «Mad World». Hvor veien går etter det, gjenstår å se.