Legger ned stjernespekket tv-serie etter hestedødsdrama

Bare uflaks for «Luck».

TATT AV SKJERMEN: Dustin Hoffman og Dennis Farina var å se  i tv-serien «Luck». Nå er de uten jobb. Foto: Scanpix/AP Photo/HBO
TATT AV SKJERMEN: Dustin Hoffman og Dennis Farina var å se i tv-serien «Luck». Nå er de uten jobb. Foto: Scanpix/AP Photo/HBOVis mer

(Dagbladet): Inntil sommeren for snart fem år siden, fungerte Tony Soprano som patriark for det amerikanske kabelselskapet HBOs gullrekke på søndager.

Sammen med blant annet «The Wire», «Boardwalk Empire», «Six Feet Under» og «True Blood», har «The Sopranos» det siste tiåret skapt grunnlaget for noe som kan regnes som en institusjon innen amerikansk tv-titting - det som på folkemunne kalles for «HBO Super Sunday».

Hestedød Sist ut for å føre arven videre var veddeløpsdramaet «Luck», med ringrevene Dustin Hoffman og Nick Nolte i hovedrollene.

Men etter at den tredje hesten mistet livet under innspillingene, har kabelgiganten bestemt seg for å legge ned hele tv-serien, skriver Los Angeles Times.

Ifølge den amerikanske avisa ble hesten geleidet tilbake til stallen sin da den steilet, falt bakover og skadet seg. Den ble så avlivet på stedet.

Dårlige seertall Ifølge Associated Press ble de to første hestene skadet under innspillingen av veddeløpsscener.

Bransjebladet Variety mener at flere nå spekulerer i at HBO bruker hestenes død som en unnskyldning til å legge ned «Luck», etter at den noe dvelende og saktegående tv-serien har slitt med seertallene på tross av gode kritikker.

Den siste episoden som ble vist på HBO sist søndag samlet bare 474 000 seere foran tv-skjermen.

Det er faktisk færre enn det Erobreren kan slå i bordet med på NRK 1.

Stjernesamarbeid Seriens produsent, den over gjennomsnittlig kjente regissøren Michael Mann, og serieskaper David Milch, som tidligere har stått bak mer populære «Deadwood», bedyrer likevel at de vil jobbe sammen i framtiden.

- Begge to elsket både serien, skuespillerne og manusforfatterne. Dette har vært  et fabelaktig samarbeid, et samarbeid som vi også planlegger å fortsette i framtida, sier de i en felles uttalelse, ifølge Variety.

Både Canal Plus i Norge og HBO i USA kommer til å vise ferdig den første sesongen. Det vil for øvrig være første gang siden 2007 at en HBO-serie bare får en sesong.

DRAMATISK: Bildet er hentet fra en veddeløpsscene i tv-serien «Luck», der til slutt tre hester av måttet bøte med livet. Foto: Scanpix/AP Photo/HBO
DRAMATISK: Bildet er hentet fra en veddeløpsscene i tv-serien «Luck», der til slutt tre hester av måttet bøte med livet. Foto: Scanpix/AP Photo/HBO Vis mer