Legger opp som kjendis

- God dag, det er a' Cowboy-Laila på Løten. Jeg vil bare si at jeg er ferdig med livet som kjendis.

-God dag, det er a' Cowboy-Laila på Løten. Jeg vil bare si at jeg er ferdig med livet som kjendis. Fra nå av kommer jeg til å si nei til alle henvendelser fra journalister.

Slik lød telefonsamtalen NTB mottok like etter klokken 12 fredag. Cowboy-Laila, eller Laila Preikschas Nygjerdet som hun egentlig heter, fyller 60 år den 12. februar og føler hun er ferdig med livet som kjendis.

- Ringen er sluttet. Jeg blir snart 60 år og har vært i mediene i alle år siden 1979. Fra nå av kommer jeg til å si nei til alle henvendelser fra journalister, sier den folkekjære artisten.

Hun understreker at avgjørelsen ikke kommer som følge av dårlig behandling eller lite hyggelige erfaringer med pressestanden.

- Så absolutt ikke. Jeg har veldig god erfaring med journalister og fotografer. Avgjørelsen er helt privat. Nå ser jeg fram til en stille og fredelig jul her på Løten, sier hun.

Den siste reportasjen fra hjemmet hennes fikk - kanskje ikke uventet - ukebladet Se og Hør.

- Se og Hør var her torsdag for å gjøre en reportasje om bursdagen min. Den reportasjen blir den siste jeg stiller opp i, sier hun.

Laila Nygjerdet har heller ingen planer om å fortsette livet som musiker og artist.

NTB

SLUTT PÅ KJENDISLIVET: Cowboy-Laila kommer ikke til å posere sammen med andre kjendiser lenger. Hun legger rett og slett opp. Her er hun med Stephen Ackles.