Legger oppfølger av «Tina og Bettina» i folkets hender

Lover ny film, dersom de vinner Folkets Amanda.

- GOD AVTALE: Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen skapte de to fjortisvideobloggerne Tina og Bettina. Filmen ble sett av nærmere 200 000 nordmenn på kino, og nå kan de stikke av med tittelen Folkets Amanda. Foto: Stella Pictures
- GOD AVTALE: Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen skapte de to fjortisvideobloggerne Tina og Bettina. Filmen ble sett av nærmere 200 000 nordmenn på kino, og nå kan de stikke av med tittelen Folkets Amanda. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson utgjør de to fjortisvideobloggerne Tina og Bettina som ble skapt gjennom TV 2s humorprogram «Torsdag kveld fra Nydalen».

«Tina og Bettina - The Movie» ble sett av nærmere 200 000 nordmenn på kino, og dersom de vinner årets avstemning av Folkets Amanda, lover de en oppfølger på intrigene.

- Jeg synes det er en temmelig bra avtale med folket, sier Odd Magnus Williamson til Dagbladet. Han har blant annet spilt i «Kon-Tiki» som også er blant de nominerte til Folkets Amanda.

- Ja, du ser ikke «Kon-Tiki» dra i gang samme avtale. Nei, «Kon Tiki 2 - den tunge veien tilbake», liksom? ler gutta.

- Ikke lov å klage Filmen tar fatt i de generelle temaene i et ungdomsliv som mobbing, intriger, kjærlighet og vennskap. Thodesen og Williamson mener selve innspillingsprosessen av «Tina og Bettina» og det å være skuespiller er mye lettere enn man skal ha det til å være.

- Mange skuespiller sier «dette er den mest krevende rollen jeg noen gang har gjort». Det er ikke krevende å være skuespiller. Å være renovasjonsarbeider er krevende. Eller å jobbe med åstedsarbeid, eller elektriker på bygg vinterstid. Vi synes verken skuespillere eller bloggere har lov til å klage.

Likevel er de enig i at noen av scenene bydde på utfordringer.

- Det jo litt u-kult å spille inn utescener i minus 20 grader i nylonstrømper. Men det er like kaldt for jentene som står i Tollbugata i nylonstrømper døgnet rundt og du hører ikke dem «bitche», sier Williamson.

Hemmelig storfilm Og når to fullt voksne menn skal spille to jenter på 15 år, er det klart at tilbakemeldingene på filmen ikke har latt vente på seg.

- Én tilbakemelding som jeg liker spesielt godt er at folk sier «på et tidspunkt slutter jeg å tenke på at dere er to 33 år gamle menn som spiller 15 år gamle jenter», sier Thodesen.   

Foruten «Tina og Bettina» og «Torsdag kveld fra Nydalen», har gutta vært svært aktive i TV-bildet. Thodesen bekrefter at han vil være tilbake på TV-skjermen i høst, mens Williamson blant annet skal gi ut en bok.

- Jeg skal spille i «Vekterne» på TV 2, gi ut en ny «Kongen Din»-bok og i tillegg skal jeg lage en hemmelig storfilm i høst, sier Williamson.

- Ganske jævlig Produksjonen besto omtrent utelukkende av kvinner. Williamson beskriver gjengen som et «super-team» og at de er svært stolte over sluttresultatet.

 I ROLLEN: Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen som Tina og Bettina. 
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
I ROLLEN: Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen som Tina og Bettina. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Ja, det var jo nettopp mangelen på sterke kvinneroller i norsk film som gjorde at Odda og jeg ville lage filmen, sier Thodesen ironisk.

Når skuespillerne først tar på seg alvorshatten, forklarer de at budskapet med filmen er at det å være jente på 15 år kan være en ekstremt tøff periode i livet. Blant skuespillerne var også Triana Iglesias, som husker ungdomsskoletida som en svært tøff og kjip tid.

- Det er tidvis ganske jævlig. For eksempel om du er usikker og kompenserer med å være altfor tøff. «Tina og Bettina»-filmen belyser hvor hardt hierarkiet på ungdomskolen er, uten å rette noen moralske pekefingre, forklarer Thodesen, mens Williamson kommer med et råd i slengen:

- Du er ikke den eneste i verden. Bare kom deg gjennom shitstormen som heter «ungdomskolen».

For å hjelpe din favoritt til seier kan du enten bruke avstemningsboksen på db.no, eller sende en tekstmelding med kodeord AMANDA og nummeret på din kandidat (Eks.: AMANDA 1) til 2400 (kr 3,-). Avstemningen varer til 15. august.

Her er kandidatene og deres respektive nummer:
1. «Kon-Tiki»
2. «Victoria»
3. «Tina & Bettina»
4. «Til Ungdommen»
5. «De andre»

Vinneren av Folkets Amanda offentliggjøres under Amandaprisutdelingen i Haugesund som sendes direkte på TV2 fredag 16. august.