Legger seg flat etter «sensurtelefon»

Nasjonalmuseet ba Munch-ansatt om å trekke seg fra en NRK-debatt.

VEKKER REAKSJONER: Det nye Nasjonalmuseet, som bygges på Vestbanen i Oslo, vil ikke åpne før 2022. Onsdag ba de Munchmuseet om å trekke seg fra en NRK-debatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VEKKER REAKSJONER: Det nye Nasjonalmuseet, som bygges på Vestbanen i Oslo, vil ikke åpne før 2022. Onsdag ba de Munchmuseet om å trekke seg fra en NRK-debatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonalmuseet har den siste tiden fått kritikk for at de holder stengt for publikum i tre år på grunn av flytting, samtidig som de får over 2 milliarder kroner i offentlig tilskudd.

NRK skriver fredag at Nasjonalmuseet onsdag var invitert til debattprogrammet Dagsnytt 18 for å svare på kritikken. Det var også Munchmuseet – fordi de også flytter, men holder åpent i nesten hele flytteperioden.

Det ønsket ikke Nasjonalmuseet, som halvannen time før sending henvendte seg til Munchmuseet og spurte om de kunne trekke seg fra debatten.

Årsaken var blant annet at de ønsket god tid i studio til å svare på kritikken.

Dette reagerer Munch-direktør Stein Olav Henrichsen kraftig på. Han mener dette er et forsøk på å begrense offentlig debatt.

- Alle forsøk på å begrense en offentlig debatt om kulturspørsmål er det nødvendig å reagere ganske tydelig på, sier han.

Nå beklager Nasjonalmuseet.

- Jeg beklager at jeg tok denne telefonen, spesielt fordi den er blitt oppfattet som et forsøk på sensur av Munchmuseet. Slik var det ikke ment, virkelig ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Nasjonalmuseet, Ole Morten Fadnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer