Innovasjon Norge

Legger seg flat

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen beklager Innovasjon Norge-stunt.

- RINGTE INGEN BJELLER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ble først orientert om Innovasjon Norges PR-stunt i mai, ifølge Medier24. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- RINGTE INGEN BJELLER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ble først orientert om Innovasjon Norges PR-stunt i mai, ifølge Medier24. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stormen rundt Innovasjon Norges mye omtalte PR-kampanje for Sommarøy i Troms har nådd toppen av næringskjeden.

Som øverste sjef for Innovasjon Norge fikk statsråd Torbjørn Røe Isaksen allerede 22. mai informasjon fra selskapet om det planlagte stuntet om Sommarøy, skriver Medier24, som viser til e-poster de har fått tilgang til.

Næringsministeren ble spurt om å bidra til en video i forbindelse med Innovasjon Norges falske nyhet allerede i mai. Røe Isaksen takket da nei.

- Men vi skjønte ikke eller tenkte ikke at dette var noe som kunne oppfattes villedende basert på slik henvendelsen var formulert. Det var ingen varselbjeller som ringte hos oss da, sier han.

- Det er grunnleggende at folk kan ha tillit til informasjon som kommer fra det offentlige. Derfor mener jeg min håndtering ikke har vært god nok, og det vil jeg beklage. Da vi fikk henvendelser fra pressen om dette burde vi gjort det klart og tydelig, via formelle kanaler og Innovasjon Norge-styret, at vi forventet at Innovasjon Norges involvering ble gjort kjent. Hvis ikke ville vi gi beskjed selv, sier statsråden til nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer