Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Legger seg flate etter terror-kommentarer

TVNorge-reporter Fouad ble skjelt ut i Holmenkollen.

(Dagbladet.no): 23 år gamle Fouad Acharki jobber for tiden som videoreporter i TVNorge. Han har praksisplass i forbindelse med studier på Danvik Folkehøgskole. Sist lørdag skulle han dekke verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. Men han hadde glemt akkrediteringskortet igjen på jobb, og dermed startet rabalderet.

- Hun nevnte terror

- Jeg satt i taxi på vei opp og fant ut at akkrediteringen lå igjen på jobb. Så jeg gikk til akkrediteringskontoret og forklarte hva som hadde skjedd. Damen som sto der snakket litt på tysk, jeg forsto ikke hva hun sa, selv om jeg forsøkte å kjenne igjen enkelte av ordene, forklarer Acharki.

Men det den tyske kvinnen sa da reporteren skulle få den nye akkrediteringen var ikke til å misforstå.

- Hun nevnte terror for meg. Hun mente at passet mitt kunne havne i feil hender, en terrorists hender. Jeg hadde skjegg den dagen og spurte om det var skjegget som røpet meg, før jeg tok passet og gikk.

Fouad Acharki, som er født og oppvokst på Tøyen, syns det hele ble ubehagelig.

- Men hva skal man gjøre? Dette er et fritt land og jeg har opplevd minimalt med rasisme. Dette er nok på topp fem, mener han.

Legger seg flate

image: Legger seg flate etter terror-kommentarer

Pressesjefen for arrangementet, Allan Aabech, kjenner ikke til episoden.

- Dette kjenner jeg ikke til, jeg har ikke fått noen rapport. Men hvis dette er uttalt beklager jeg virkelig. Dette er IBUs folk som de leier inn. Jeg må legge meg flat på vegne av dette firmaet, sier han til Dagbladet.no.

Redaksjonssjef i TVNorge-nyhetene, Glenn Due-Sørensen, sier til Dagbladet.no at han ikke har rukket å snakke med Fouad ennå.

- Han er på reise, men så fort han kommer hjem skal jeg snakke med ham. Hvis dette stemmer syns jeg det er skremmende. Jeg er overrasket over fremgangsmåten. Jeg tviler på at dette hadde skjedd om jeg hadde dukket opp der, mener Due-Sørensen.

Redaksjonssjefen vil sende et brev til arrangøren når han har hatt en samtale med reporteren.

- Vi kommer til å sende en mail og gjøre dem oppmerksomme på vår erfaring.

- TERROR BLE NEVNT: 23 år gamle Fouad Acharki fikk en ubehagelig opplevelse da han var på jobb i helgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media