Y-blokka

Legger seg langflat etter «Debatten»

Kaller sitt eget bidrag «fullstendig feilslått».

STILTE TIL DEBATT: Kritiker og arkitekt Gaute Brochmann beklager sin opptreden i NRKs «Debatten»-sending. Skjermdump: NRK
STILTE TIL DEBATT: Kritiker og arkitekt Gaute Brochmann beklager sin opptreden i NRKs «Debatten»-sending. Skjermdump: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kritiker, arkitekt og redaktør av tidsskriftet Arkitektur N, Gaute Brochmann, deltok i NRKs «Debatten» i går kveld.

Der bidro han med perspektiver på det betente temaet for sendingen: Rivingen av Y-blokka i Oslo sentrum.

Nå rykker Brochmann imidlertid ut og beklager deltakelsen i NRK-programmet. Det gjør han overfor Arkitektnytt.

- Intensjonen var å nyansere den faglige vurderingen av Y-blokka og nødvendigheten av å verne den. Det endte med et fullstendig feilslått utfall rundt motivasjonen og intensjonene til alle Nal-medlemmer (Norske arkitekters landsforbund, red.anm.), arkitekter og andre som har jobbet for en bevaring, sier Brochmann til nettstedet.

Han fortsetter:

- Kort sagt: En fullstendig gal tilnærming, der spekulasjon om personlige motiver ble vektlagt framfor en saklig, faglig linje. Det er jeg oppriktig lei meg for.

Brochmann mener også at han presenterte sine synspunkter «med en ordlyd og en måte som var uakseptabel, og som verken jeg personlig eller som redaktør i Arkitektur N står inne for».

Kontroversielt i miljøet

Brochmann har tidligere argumentert offentlig for at det kan være riktig å rive Y-blokka. Han mener blant annet at det vil være vanskelig å få bygget til å fungere godt nok i bymiljøet i Oslo sentrum i framtida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer