LAGT PÅ IS: BBC Nordic har skrinlagt alle foreløpige planer om nye innkjøp av talkshowet «Skavlan». Fredrik Skavlan (i midten) gjør suksess i Sverige og Norge hver fredag. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg og den svenske TV-profilen Stina Dabrowski. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
LAGT PÅ IS: BBC Nordic har skrinlagt alle foreløpige planer om nye innkjøp av talkshowet «Skavlan». Fredrik Skavlan (i midten) gjør suksess i Sverige og Norge hver fredag. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg og den svenske TV-profilen Stina Dabrowski. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIXVis mer

Legger «Skavlan» på is

- Det har ikke vært så gode seertall som vi håpet, sier BBC.

(Dagbladet): Tidligere i år ble to sesonger av Fredrik Skavlans talkshow «Skavlan» kjøpt inn av BBC Nordic. Programmet er i sommer blitt vist for kanalens norske, svenske, danske og finske og islandske tv-seere.

Nå legges planene om innkjøp av flere «Skavlan»-sesonger på is, skriver Dagens Næringsliv.

- Det har ikke vært så gode seertall som vi håpet, sier programsjef i BBC Wordwide Channels Nordic, Tim Christlieb, til avisa.

- Holder kontakten Han sier kanelen er godt fornøyd med kjøpet, men at de ikke har planer om å kjøpe inn flere sesonger av «Skavlan».

- Nei, vi er ikke sikre på om vi ønsker å kjøpe en ny sesong. Vi holder uansett kontakten med Fredrik videre, og vi håper å kunne samarbeide mer med Fredrik i fremtiden. Han gjorde en veldig god jobb for BBC, sier Christlieb.

«Skavlan» har siden våren 2009 blitt sendt samtidig på både norsk og svensk tv. Det har gjort nordmannens talkshow til en av de største tv-suksessene i Norden noensinne.

- Et eksperiment Det er produksjonsselskapet Monkberry som produserer «Skavlan». Daglig leder Marianne Torp Kierulf sier til Dagbladet at de ikke er skuffet over at BBC-planene nå er satt på vent.

- Nei, egentlig ikke. Dette var et lite eksperiment hvor BBC Nordic kjøpte ett år med programmer. Så forstår jeg at fokusgruppene deres har gitt tilbakemeldinger på at BBCs seere blant annet ønsker seg engelsktalende gjester, sier hun.

Torp Kierulf opplyser at BBC Nordic ikke har betalt det samme for «Skavlan» som NRK og SVT har gjort. Derfor får heller ikke avgjørelsen de store økonomiske konsekvensene for Monkberry.

- Våre primære kunder er NRK og SVT. BBC Nordic kjøpte et gammelt program, sier hun.

Nye BBC-planer BBC Nordic sier til Dagens Næringsliv at de holder kontakten med Fredrik Skavlan. Det bekrefter også Torp Kierulf overfor Dagbladet.

- BBC fortsetter å holde kontakten med Fredrik, og vil se på andre mulige prosjekter som ikke handler om å kjøpe inn et gammelt program, sier hun.

STJERNEGJESTER: Med seere i to nasjoner har Fredrik Skavlan kapret noen av verdens største stjerner til sitt talkshow. Her Will Smith og kona Jada Pinkett Smith. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STJERNEGJESTER: Med seere i to nasjoner har Fredrik Skavlan kapret noen av verdens største stjerner til sitt talkshow. Her Will Smith og kona Jada Pinkett Smith. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer