Legger ut bilder av vanlige muslimer på gata: - Bør miste statsstøtten

Flere mener at Human Rights Service nå må miste statsstøtten. Regjeringspartiet Høyre truer med det samme.

MØTER MOTSTAND: Informasjonsansvarlig Hege Storhaug i Human Rights Service ba leserne fotografere «den kulturelle revolusjonen» i et nytt fotoprosjekt.
MØTER MOTSTAND: Informasjonsansvarlig Hege Storhaug i Human Rights Service ba leserne fotografere «den kulturelle revolusjonen» i et nytt fotoprosjekt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Organisasjonen Human Rights Service satte søndag i gang et nytt fotoprosjekt. De vil «dokumentere den kulturelle revolusjonen,» og ber lesere å sende inn sine egne bilder.

«Vi vil i tiden fremover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Islams fremvekst går raskt,» skrev informasjonsansvarlig Hege Storhaug.

Bloggposten var illustrert med et bilde av fire muslimske kvinner på en bussholdeplass på Tøyen. Bildet av kvinnene får mange til å reagere, og prosjektet møter sterk motstand:

Får millionstøtte

Stortingsrepresentant for regjeringspartiet Høyre, Kårstein Løvaas, går langt i å antyde at statsstøtten HRS mottar årlig, nå kan henge i en tynn tråd.

- Dette prosjektet virker feilslått. Dette er ikke integreringsarbeid, men antiintegreringsarbeid, sier Løvaas og fortsetter:

- Høyre vil se nøye på det nå. Uavhengig av om organisasjonen din heter Islamsk råd Norge eller HRS, må vi hvert år gå gjennom hvem vi gir penger til. Pengene skal brukes på integrering. Brukes de på andre ting, er vi nødt til å gjøre en vurdering. Jeg kommer til å se på dem med kritiske øyne ved neste korsvei, sier Løvaas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.