I en pressemelding skriver TV 2 at de vil kutte totalt 120 årsverk, men at kanalen allerede har klart å redusere mye av dette.
Ifølge pressemeldingen gjenstår det dermed å kutte 45-50 årsverk for å komme i mål.
- At podkasten legges ned er uproblematisk slik den økonomiske situasjonen er i TV 2, skriver Kadafi Zaman i en tekstmelding til Dagbladet.
Han legger til at programmet var et prøveprosjekt.
- Jeg er priviligert og har mer enn nok å gjøre med nyhetsjobbing og ny sesong av «Norge bak fasaden», som kommer på nyåret.
Podkasten ble lansert tidligere i år, og tar for seg temaer innen nyheter, sport og kultur.
Medprogramleder Fredrik Græsvik sier at han selv har tatt valget om å ikke fortsette med podkasten.
- Jeg ser uansett at mine egne podkaster utenfor TV 2 gjør det bedre, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.
- Vanskelig
- Vi blir færre ansatte og mister gode kolleger. Dette er selvsagt vanskelig for alle i TV 2, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld, pressemeldingen.
Kanalen har også lagt frem tilbud om sluttpakker.
- Nå håper vi tilbud om gode sluttavtaler vil gjøre overgangen så skånsom som mulig for de som ikke lenger skal være med videre, sier Vindfeld videre.

- Vond og vanskelig dag
Til Dagbladet sier klubbleder i TV 2, Margrethe Håland Solheim, at dette er en tung dag for de ansatte i kanalen.
- Dette er en vond og vanskelig dag for mange i TV 2. Samtidig har det vært mye usikkerhet og spekulasjoner lenge, derfor er det bra å få en del svar i dag, sier Solheim.
Hun sier det nå er deres håp å unngå oppsigelser.
- Klubben håper og tror at alt skal løses ved hjelp av frivillige løsninger, og at vi skal unngå oppsigelser.
Mindre nyheter
Ifølge pressemeldingen går de nye kuttene spesielt utover kanalens nyhetstilbud.
- Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.
- Snudd alle steiner
Administererende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, beskriver et omfattende arbeid for å redusere utgiftene i kanalen.
- Vi har snudd alle steiner i hele TV 2 og legger nå frem en ansvarlig plan for å komme i mål med kostnadsreduksjonen. Dette er vanskelige, men helt nødvendige grep i det som er en tøff tid, sier Sandnes i pressemeldingen fra TV 2.
- Angrepet fra fire kanter
- Som alle andre er jeg spent på hva som legges fram i dag, sier Tellef Raabe til Dagbladet, i forkant av dagens allmøte der TV 2 presenterte sine kutt.
Raabe er medieforsker knyttet til Samfunns- og Næringslivsforskning ved Norges Handelshøyskole.
Han er klar på at de siste åras utvikling, som har preget de fleste i medielandskapet, har vært ekstra krevende for TV 2.
- De har egentlig blitt angrepet fra fire kanter. For det første er de rammet av at andelen som ser på lineær-TV er fallende. Det er en mer krevende konkurranse med flere tilbydere i strømmemarkedet, sier Raabe.
TV 2 har heller ikke vært skånet for inflasjon og politikk, forteller han videre.
- TV 2s inntekter kommer primært fra et annonsemarked som har svekket seg veldig, og i tillegg har de mistet 150 millioner til den nye momsordningen, forteller Raabe.
Preget
Den øverste ledelsen i TV 2 har reist til Bergen, der TV 2 har sitt hovedkontor, mens Oslo- og distriktskontorene vil følge møtet digitalt.
Varselet om kutt har ført til spent stemning hos de ansatte, og til fremmøtt presse forteller TV 2-profil Guri Solberg blant annet at hun har hatt vonde drømmer knyttet til møtet.
- Jeg drømte at jeg mistet jobben, sier Solberg til oppmøtt presse, ifølge bransjeavisa M24.
Dette er et symptom på stemninga i kanalen, mener hun.
- Det var en absurd drøm, men man bør ikke være psykiater for å skjønne at det spinner litt opp i hodet mitt - og sikkert hos de andre som jobber her, sier Solberg videre.
- Vondt
Ifølge medieforskeren Raabe er det bred enighet både politisk, og i mediebransjen, om at TV 2 har blitt uforholdsmessig hardt preget av de siste åras hendelser.
Medieforskeren sier det er betydelig usikkerhet knyttet til hvilke kutt TV 2 kan gjennomføre, etter å allerede ha vært igjennom flere kuttrunder.
Men det er bred enighet om hvilken betydning det å kutte 400 millioner kommer til å ha for kanalen.
- Uansett hvilken form det tar, så kommer det til å gjøre vondt, sier Raabe.