Lego-milliardær om Weiwei-avslaget: - Vi gjorde en feil

- Avgjørelsen ble tatt av ansatte langt nede i systemet, sier Kjeld Kirk Kristiansen.

SLO TILBAKE: Den verdenskjente kinesiske kunstneren fortalte i fjor om hvorfor Lego avslo partikjøpet han bestilte. Nå beklager selskapet avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Den verdenskjente kinesiske kunstneren fortalte i fjor om hvorfor Lego avslo partikjøpet han bestilte. Nå beklager selskapet avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I september i fjor bestilte den verdenskjente kinesiske kunstneren Ai Weiwei et parti klosser fra leketøygiganten Lego.

Leveringen skulle bli til en utstilling med portretter av politiske dissidenter, men Lego avslo henvendelsen til den profilerte regimekritikeren.

Grunnen skal ha vært at de «ikke kan godta bruk av Lego til politiske arbeider», og Ai Weiwei benyttet sjansen til å fortelle verden om avslaget. Noe som fikk kritikken til å hagle.

I et ferskt intervju med The Wall Street Journal går nåværende styreformann og tidligere konsernsjef i Lego-gruppen, Kjeld Kirk Kristiansen, ut og beklager avgjørelsen. 

- Det skjedde på grunn av en intern feilbeslutning. Avgjørelsen ble tatt av lavtstående ansatte i systemet og styret ble ikke involvert, sier Kristiansen, og får støtte av sønnen:

- Det er et typisk eksempel på ting som kan gå galt i et stort selskap, sier Lego-topp Thomas Kirk Kristiansen.

Etter avslaget fra produsenten i fjor høst fikk Weiwei ikke uventet massiv støtte, og det ble, foruten hatkampanjer på sosiale medier, startet en storslagen innsamlingsaksjon. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer