Lego og Spielberg lager lekestudio

Danske Lego og instruktøren Steven Spielberg skal sammen lage et filmsett som skal gjøre barn til filmskapere.

Det nye produktet får navnet Lego Studios og skal inneholde et digitalt videokamera og programvare som gir barn mellom 8 og 16 år muligheten til å klippe sammen sine egne filmer, melder avisa Jyllandsposten. Filmsettet inneholder også Legoklosser og figurer som skal fungere som rekvisitter i de hjemmelagde filmene.

Basisproduktet i filmsettet til omlag 1600 kroner vil være i handelen i USA innen november og i resten av verden i januar 2001. Settet med klosser og kulisser kommer i tillegg, og vil være i handelen i Europa fra april neste år.

For Lego blir denne satsingen et ledd i planen om å bli det sterkeste merkenavnet blant barnefamiliene. Spielberg planlegger å bruke inntektene fra dette produktet til veldedige formål gjennom en organisasjon som skal hjelpe syke barn og en stiftelse til minne om Holocaust.

- Lego Studios er et fantastisk skritt på veien for kommende unge filmmakere, sa Steven Spielberg i forbindelse med lanseringen av det nye lekestudioet.

(Dagbladet :på nettet)

REKRUTTERER: Steven Spielberg mener et hjemmestudio med legoklosser kan stimulere barn til å få lyst til jobbe med film.