Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lei av all mobbingen

LANGESUND (Dagbladet): - Jeg er drittlei og vurderer å trekke meg fra GP-finalen, sier artisten Stephen Ackles (32) etter at han nok en gang er blitt tildelt merkelappen «Elvis-imitator» i norsk presse.

Denne gangen får han Elvis-stempelet av NTB (Norsk Telegrambyrå) i omtalen av den norske Grand Prix-finalen, der Ackles skal delta. - Nok er nok. Jeg er lei av å bli tråkka på, sier Ackles. Etter ni plateutgivelser og 19 år som artist synes Ackles grensa nå må være nådd. Han har fått båstenkning og klisjébetegnelser i norsk presse langt opp i halsen. NTB-artikkelen der Ackles beskrives som Elvis-imitator, er trykt i en rekke norske aviser rundt om i landet. Nå er Ackles møkka lei disse merkelappene, som etter hans mening stadig trekker ham ned i søla som entertainer.

- Grensa nådd

Ikke det at han har noe imot Elvis, men noen imitator er artisten Ackles altså ikke. - Jeg er evig lei av å bli redusert til en slags plastisk dusinvare. Jeg er en selvstendig artist, som lager mine egne ting. Det har jeg gjort i mange, mange år. Likevel forfølger denne karakteristikken meg. Dersom jeg iblant framfører en Elvis-låt under mine show, så er det ingen imitasjon, men min versjon av låten. Jeg har godt et forhold til Elvis som artist, og vil verken imitere eller plagiere ham.

Tredje gang i GP

Stephen Ackles har deltatt i Melodi Grand Prix to ganger tidligere. Hver gang har Elvis-merkelappen blitt klistret på ham. - Første gang jeg var med i Grand Prix, i 1993, ble jeg titulert som «Elvis fra Telemark». Da framførte jeg låten «Lørdag og rock'n'roll». Siden har Elvis-klisteret hengt ved meg, og særlig i GP-sammenheng. Når NTB etter alle disse årene klarer å gjenta merkelappen nok en gang, så er begeret mer enn fullt. Låten Ackles nå har klar for Grand Prix har tittelen «Lost Again». Han har stor tro på den, men tviler på at Norge ønsker å sende en reinspikka Elvis-imitator til Jerusalem for å la seg representere i den store GP-finalen. - Begeret er fullt. Jeg krever å bli tatt på alvor som artist. Hvis ikke kan det være det samme, sier Ackles.

Forstår Ackles

NRKs GP-ansvarlige beklager at Ackles nå vurderer å trekke seg fra Grand Prix-finalen her hjemme lørdag 27. februar. - Jeg forstår Stephen Ackles veldig godt. Som artist er han en personlighet og en sanger som vi svært gjerne vil ha med i finalen. Jeg holder ham for en av våre fremste artister. Det hele er leit og dumt, men det er ikke så mye NRK kan gjøre. Det er ikke vi som kommer med denne karakteristikken, så det får NTB rydde opp i selv, sier prosjektleder for Melodi Grand Prix, Jon Ola Sand, til Dagbladet. Han håper i det lengste at Ackles til sjuende og sist revurderer sine planer om å trekke seg fra finalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling