Lei av ånds- snobberi

Anne-Lise Boge vil selge minimum 50000 av bok nummer to av pocketbok-serien «Arvesynd» - og er blitt grundig slaktet av kritikerne.

- Dette er åndssnobberi. Kritikerne skriver bare for hverandre - og nedvurderer de mange tusen som elsker underholdningslitteratur. Etter min debut som såkalt «kiosk-forfatter» er jeg sjokkert over kritikken. Ikke at boka stort sett er karakterisert som makkverk, men all den feilinformasjonen som kommer fram i flere anmeldelser. Det er åpenbart at mange kritikere ikke hadde lest boka de anmeldte. Det virker som om de bare vil bekrefte sin posisjon innenfor en liten omgangskrets, sier Anne-Lise Boge.

Hun har hatt bok nummer to i «Arvesynd»-serien i hyllene i bare fjorten dager - og allerede nå ligger serien an til å bli en stor suksess.

En vei

Boge får full støtte fra forlagsdirektør Finn Arnesen i Bladkompaniet, hovedkonkurrenten til Egmont forlag som har gitt ut «Arvesynd».
- Kritikerne må jo gå inn og se på kvaliteten i hver enkelt serie i denne kategorien, sier Arnesen. Han konstaterer at nordmenn elsker underholdningsromaner - mye takket være flaggskip som Kjell Hallbings legendariske «Morgan Kane» og Margit Sandemos «Sagaen om Isfolket», og «Livets døtre» signert May Grethe Lerum.

- Forbløffende

- Etter mange år i bransjen tar jeg kritikernes meninger med stor ro. Jeg tror for øvrig det er like mye formatet som innholdet kritikerne reagerer på, sier Arnesen, som er overrasket over prognosetallene for bok nummer to i Boges nye serie:
- Dette er forbløffende høye tall. Hvis prognosene går inn, er det vel snakk om rekord på så kort salgstid.

Boges bokserie fikk en kanonstart da den ble lansert gjennom ukebladet Hjemmet. Førsteopplaget på første bok var på 400000 eksemplarer.