Lei av Crowes stjernenykker

LONDON (Dagbladet): Flere britiske aviser spekulerer nå om Russell Crowes dårlige oppførsel kan koste ham Oscar-prisen seinere denne måneden.

Med sin innsats i filmen «Et vakkert sinn», har Crowe seilt opp som en av favorittene foran Oscar-utdelingen 24. mars.

Filmen skildrer livet til den schizofrene matematikeren John Nash.

«Et vakkert sinn» hadde norgespremiere fredag og fikk en femmer på terningen av Dagbladets anmelder.

Angrep tv-sjef

For ei uke siden fikk skuespilleren den britiske filmbransjens anerkjennelse da han stakk av med BAFTA-prisen for beste mannlige hovedrolle i London. Newzealenderen var imidlertid ikke fornøyd med at BBC kuttet takketalen hans.

Han svarte med å kline tv-sjef Malcolm Gerrie opp etter veggen med beskjed om at «Jeg skal sørge for at du aldri arbeider i Hollywood».

Saken ble ikke bedre av at den storvokste stjernen ikke utviste særlig anger for sin uortodokse oppførsel da han snakket om hendelsen på et amerikansk tv-show.

Nei til Kylie

Crowe var også invitert til talkshow på BBC sammen med en av Storbritannias mest profilerte verter, Michael Parkinson. Han nektet i siste sekund å være med på et «down under»-program, og å la seg intervjue i nærvær av australske Kylie Minogue og Cate Blanchett. Parkinson lar alltid sine gjester sitte side om side, og samtalen utvikler seg på tvers. Dette ville Crowe ikke være med på.

- Hadde det ikke vært så seint på dagen, ville vi latt Crowe gå. Parkinson har intervjuet mange av verdens største stjerner, ingen har bedt om at programstilen endres, sier en BBC-kilde til avisa Daily Telegraph.

Clinton kom ikke

Russell Crowe har også havnet i unåde hos Robert Duvall. Hollywood-veteranen ønsket seg skuespilleren til et av sine prosjekter, men han avviste invitasjonen.

Bill Clinton var ventet på Crowes suite i Melbourne denne uka, og Crowe hadde fløyet inn mor, far og gode venner for at disse skulle være med på det celebre møtet. The Sun kan avsløre at den amerikanske ekspresidenten lot Crowe sitte med champagnen. Avisas kilder i filmbransjen opplyser at Clintons uteblivelse skyldes filmstjernens dårlige oppførsel etter BAFTA-utdelingen.

DÅRLIG STIL: Russell Crowe høster anerkjennelse for sin innsats i «Et vakkert sinn», men filmstjernen kan ha ødelagt for seg sjøl med sine stjernenykker.