Lei av dårlig journalistikk?

Nytt program gjør det lettere å klage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fra tid til annen får de fleste journalister henvendelser fra lesere som peker på feil i artikler, bruk av kilder med en skjult agenda, eller udokumenterte påstander.

Er du en av dem som stadig irriterer deg over dårlig journalistisk håndtverk, og mener mange saker blir feil framstilt i avisene?

Skulle du ønske at du hadde en mulighet til å si fra, slik at andre som leser samme artikkel, ikke kan unngå å legge merke til feilen?

Flagger feil

Det gjorde Todd Herman, en politisk konservativ, tidligere radiovert fra Seattle i USA. Han begynte å fundere på muligheten til å flagge tvilsomme elementer i nyhetsartikler på nettet, slik at han underveis i lesingen kunne få beskjed om ting andre hadde reagert på.

Resultatet er det Wikipedia-inspirerte dataprogrammet SpinSpotter, melder avisa New York Times.

Den amerikanske storavisa er en av fem nettsteder som er inkludert i betaversjonen av programmet. Med SpinSpotter installert på PCen, vil du, hver gang du leser en artikkel i New York Times, kunne oppdage små, røde flagg enkelte steder i teksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer