Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lei av etterforskermyte

Ola Thune er lei av krimlitteraturens framstilling av etterforskeren som en mann på randen av personlig og moralsk forfall.

- Politifolk blir gjennomgående skildret som alkoholiserte og vanerøykende kadaver med dårlig fysikk og som alltid har problemer i ekteskapet. Mitt inntrykk av virkelighetens politi er at de er helt vanlige, ryddige folk. Selvfølgelig har de problemer som mange andre, men jevnt over er skildringene i krimbøker basert på dårlige myter, sier Thune, som mener han selv ble offer for dette.

- Det var en stund snakk om å lage film av Anne Kristin-boka. Men i manus ble jeg framstilt som en lurvete fyr som bare hengte i barer og drakk whisky. For det første var det et helt feil bilde av virkeligheten. Jeg liker ikke engang brennevin. Men som jeg sa til manusforfatteren: «Hvorfor skal du ødelegge en god historie, og framstille etterforskeren som en det går 13 på dusinet av?». Men så ble filmen ingenting av heller, sier Thune.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media