<strong> NY FUNKSJON:</strong>  Nå kan du legge ut bilder i flere formater på Instagram. Foto: NTB Scanpix
NY FUNKSJON: Nå kan du legge ut bilder i flere formater på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lei av hvite kanter på Instagram?

Nå kan du slippe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den nyeste oppdateringen av bildedelingstjenesten Instagram kan man legge ut bilder i flere formater enn firkantet.

Det skriver Instagram på sin egen konto og blogg.

- Gjøre det enklere - Det firkantede formatet vil alltid være en del av det vi er. Likevel bør den visuelle historien du prøver å fortelle alltid være viktigst. Vi vil gjøre det enklere og morsommere for deg å dele øyeblikkene dine akkurat slik du vil, skriver Instagram.

Tidligere har det kun vært mulig å dele bilder i kvadratisk størrelse, som har gjort at flere har måttet kutte i bildene eller legge på hvite kanter i egne apper, slik at formatet skal passe.

Nå kan du i tillegg legge ut bilder i formatene «portrait» og «landscape», som er henholdsvis høyere og bredere formater.

For å endre formatet kommer det opp en formateringsknapp i venstre hjørne når du velger et bilde fra kamerarullen. Ved å trykke på den blir bildets størrelse tilpasset rammen.

Gjorde en undersøkelse Endringen skal ifølge The Telegraph ha blitt utført på bakgrunn av en undersøkelse gjort av Instagram, som viste at én av fem bilder som ble lagt ut på bildedelingstjenesten var i et annet format enn firkantet.

På disse bildene var det lagt til hvite kanter for å få formatet til å passe.

I tillegg til denne funksjonen har Instagram også gjort alle filterne sine tilgjengelige både for video og bilder.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer