Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lei av kommentarfeltet på Dagbladet.no?

Det er vi også. Nå bytter vi!

NYTT KOMMENTARSYSTEM: I dag får Dagbladet.no nytt kommentarsystem. Her er avisas nye teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Soldal (foran), som står sammen med sine arbeidskollegaer i utviklingsavdelingen. Fra venstre: Ole Andreas Flaaten Jonsgård, Sondre Husby Rostad, Erik Slaastad, Geir Bostad, Tor Kristian Flage, Lars Helle (ansvarlig redaktør), Ola Strømman og Synne Kvamme Repp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYTT KOMMENTARSYSTEM: I dag får Dagbladet.no nytt kommentarsystem. Her er avisas nye teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Soldal (foran), som står sammen med sine arbeidskollegaer i utviklingsavdelingen. Fra venstre: Ole Andreas Flaaten Jonsgård, Sondre Husby Rostad, Erik Slaastad, Geir Bostad, Tor Kristian Flage, Lars Helle (ansvarlig redaktør), Ola Strømman og Synne Kvamme Repp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Kommentarsystemet på Dagbladet.no har lenge vært en het potet, som leserne våre elsker å hate og hater å elske. De siste årene har vi imidlertid sett at diskusjonen i større grad har flyttet seg over til sosiale medier, noe vi ikke kan sitte stille og se på.

Selv synes vi at lesernes stemmer er med på å berike innholdet vårt, og prøver å legge til rette for dette så godt som mulig.

Derfor lanserer vi i dag et helt nytt kommentarsystem. Etter å ha benyttet oss av en egenutviklet løsning i en årrekke, innser vi at tiden har tatt oss igjen, og at det er på tide med nye funksjoner og muligheter.

- Det er viktig for oss å ha en aktiv, relevant og engasjerende debatt på Dagbladet.no. Da må det være lett for brukerne å delta, samtidig som vi må ha gode verktøy for moderering. De siste årene har vi ikke hatt mulighet til å videreutvikle vårt eget kommentarsytem, så da ble det nødvendig å se på andre løsninger, sier Dagbladets teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Amanda Soldal.

Valgte Disqus Etter å ha gått gjennom en rekke forskjellige kommentarsystemer, falt valget på Disqus. Her kan leserne logge inn med en rekke forskjellige kontoer fra for eksempel Twitter og Facebook, samt at man nå - endelig, vil mange si - kan redigere egne kommentarer etter publisering.

- Disqus er allerede brukt av flere andre nettaviser både i Norge og internasjonalt, har mange nyttige og brukervennlige funksjoner, og integrasjonen med blant annet Facebook og Twitter gjør det svært enkelt for brukerne å delta. I tillegg tester vi Facebook-kommentarer på Kjendis.no og vil følge dette nøye opp fremover, sier Soldal.

- Hva vil dette medføre for leserne?

- Det blir lettere for leserne med færre registreringsløsninger, samt bedre design og funksjonalitet. Samtidig håper vi å få til en enda mer spennende debatt på Dagbladet.no som skal engasjere, inspirere og provosere. Da er det viktig å ha en bred debatt og at journalistene blir flinkere til å svare og delta videre i kommentarfeltet. Dette skal vi jobbe aktivt med fremover, sier Soldal.

Det gamle stenges i morgen Foreløpig gjelder endringene kun på artikler - du må fortsatt være registrert på Dagbladet.no for å kommentere hendelser i vårt livestudio. Det nye kommentarsystemet, som du kan se i bånn av denne artikkelen, vil være koblet på alle nye artikler som publiseres fra nå av.

Det gamle kommentarsystemet vil bli liggende på alle gamle artikler som hadde disse aktivert. Systemet stenger imidlertid for nye innlegg fra og med i morgen, så om du deltar i noen debatter begynner det å haste om du skal vinne diskusjonen (selv om det er en kjensgjerning at det ikke er mulig å vinne diskusjoner på internett).

I tiden framover vil vi følge med på hvordan brukerne tar imot Disqus, og vurdere dette opp mot erfaringene vi henter inn fra bruken av Facebook-systemet på blant annet Kjendis.no.

Hva synes du om det nye kommentarsystemet? Kom med dine innspill i (hvor ellers) kommentarfeltet nedenfor.