Lei en film her og nå

Dagbladet.no har lansert klikkefilmtjenesten Film Online.

 • Her finner du Film online

  (Dagbladet.no): Film Online er en klikkefilm-tjenest der brukerne velge mellom drøyt 700 filmer som kan streames direkte på PC\'en.

  Alt du trenger for å se filmer via Filmonline er en PC og en internettilkobling med ADSL eller bedre. Om du foretrekker å se film på TV, er det forholdsvis enkelt å koble PC\'en til TV-apparatet - alt du trenger er for eksempel en supervideokabel.

  Hoveddelen av tilbudet er spillefilmer. I tillegg finnes det en rekke dokumentarfilmer, kortfilmer, historiske opptak og reklamefilmer.

  - Vi ønsker å være et filmarkiv. Her skal vi tilby alt fra litt smalere film til de store spillefilmene. I tillegg satser vi norsk. Vi tilbyr kortfilmer og enkeltdokumentarer som ikke er å finne så mange andre steder, forteller Tina Andersson i NorgesFilm. De leverer tjenesten Film Online i samarbeid med Dagbladet.no.

  Det koster ti kroner å leie kortfilmer, mens ordinære spillefilmer koster 45 kroner.

  - Film online gjør det mye enklere å leie film. Du får opp filmen med et tastetrykk, du opplever aldri at filmen du vil se er utleid fra før, og du slipper å levere den tilbake, sier web tv-ansvarlig i Dagbladet.no, Ole A. Werring.

  Tjenesten vil få et kraftig utvidet tilbud utover høsten og vinteren.

  - Det skal være lett å gå inn og søke hos oss, og lett å finne det man ønsker, sier Andersson.

  Film online fungerer foreløpig ikke på Mac, og man må bruke Internet Explorer. Tjenesten er et samarbeid mellom Dagbladet.no og NorgesFilm AS, og er basert på Filmarkivet.no, som er utviklet av Norsk filminstitutt.

 • Her finner du Film online
 • Trenger du hjelp? Her finner du en enkel guide for hvordan du leier film på nett.

  Her er ukas toppfilmer

  Lucky Number Slevin
  Besatt
  Hjem til jul
  Sky Fighters
  Aristocrats, The
  Everybody\'s Doing It
  Regjeringen Martin
  Fatty på nye eventyr
  Nattseilere
  Digre daier

UKAS FILMER: Lucky 
Number Slevin med blant annet Bruce Willis i en rolle er en av ukas filmer. Foto: FILMWEB/SCANBOX
UKAS FILMER: Lucky Number Slevin med blant annet Bruce Willis i en rolle er en av ukas filmer. Foto: FILMWEB/SCANBOX Vis mer