Lei film på nett

Miramax skal nå produsere filmer som bare blir tilgjengelig på nettet og som du kan leie uten å måtte forlate din egen stue.

Miramax er det første store filmstudioet som satser på filmleie via internett. I samarbeid med SightSound Technologies skal det bli mulig å leie en film via nettet til ca 35 kroner.

Napster redsel

«Guinevere» med Stephen Rea og Sarah Polley, er den første av 12 filmer i pilotprosjektet til Miramax. Datoen for utgivelse på de resterende filmene er ennå ikke fastsatt.

I følge SightSound har de ved hjelp av Microsoft greid å beskytte filmen mot piratkopiering.

Redselen for at det skulle dukke opp en Napster for film, har lenge hindret de pengesterke studioene i Hollywood mot å satse på internett. Miramax løsner nå på jerngrepet og det er sannsynlig at Sony kommer til å tilby filmer på nettet i løpet av våren.

Filmindustrien vil heller være føre var enn å plutselig befinne seg i samme knipen som musikkindustrien. Derfor satser den nå for fullt på internett teknologi.

- Vi kan hindre at det samme skjer med film, som Napster gjorde for musikk. Brukere kan kopiere filmer ned til sin harddisk, men før de før lov til å se på den, blir de sendt til et betalingssted på nettet hvor de må betale for filmen. Hvis de forsøker å se på den igjen etter 24 timer, vil de på nytt bli sent til betalingsnettet, sier Scott Sander, sjefen for SightSound.

<B>FØRST UT: </B>Sarah Polley og Stephen Rea kan du leie.