Lei skandalene

ROSKILDE (Dagbladet.no): St. Thomas skal slutte å knuse gitarer og heller gjøre seg lekker for P4.

- Folk tror ikke det dreier seg om musikken lenger, sier han til Dagbladet.no.

Det har vært et turbulent år for Thomas «St. Thomas» Hansen. Småpent platesalg og gode anmeldelser har ofte kommet i skyggen av hans bravader på scenen. Sist søndag havnet han igjen i avisa etter han knuste kassagitaren og ødela et mikrofonstativ foran sjokkerte publikummere på oppvarmingskonserten til Roskilde. Etterpå ble han kjørt til sjukehus med et blødende kutt i panna.

- Det verste er at jeg spøkte med at generalprøven før Roskilde ikke måtte bli for bra. Det klarte vi jo fint, sier Thomas Hansen tørt til Dagbladet.no.

Nå er han lei av skandaleoppslagene, og håper de erfaringen han har tatt med seg det siste året kommer godt med.

- Jeg har lært litt dette året også. Jeg er ikke typen til å spille teater hele tida. Er jeg i form så er jeg en sprudlende og bra entertainer, men er jeg ikke i form er det heller ikke vits å ta på meg den rollen, forklarer han.

- Det er de kvelda du må skru på automatknappen, skyter trommis Litzheim inn.

Oppvask

St. Thomas' ramponering på scenen oppstod etter en uoverensstemmelse mellom han og bandkolleger Bosse Litzheim og Espen Mellingen. Nå har gutta snakket ut.

- Vi har vært på et oppvaskemøte hos plateselskapet Racing Junior og har hatt et krisemøte i bandet. Dessuten har vi spilt inn en demo med nye låter og dermed fått tilbake fokuset på musikken, sier Thomas Hansen

I kveld entrer St. Thomas den blå scenen her i Roskilde. Da har han tenkt å fire på krava til dialog med publikum og heller kjøre sikkert og spille så bra som mulig.

- Jeg tror det er noen som har begynt å tvile på oss. Vi vil ikke at folk skal komme fordi det kanskje blir skandaler, så i dag er målet å spille en morsom og feilfri konsert.

- Vi skal skuffe de som kommer for å se på freak-showet, sier gitarist og bassist Mellingen.

Ser framover

Det har vært mye oppstyr i det siste, men Hansen & Co er godt i gang med å planlegge neste album. Han har bra sjøltillit på det nye materialet.

- Vi skal lage klassisk pop. Jeg danset da jeg la på demoen under innspillingen denne uka. Det er jo et godt tegn, sier Hansen og tenker seg litt om:

- Jeg vil at P4 skal henge seg på.

SKAL VÆRE SNILL MED GITAREN: St. Thomas vil at folk skal komme for å høre musikken - ikke godte seg over skandalene.