Lei spillefilm direkte på pc-en

35 spillefilmer tilgjengelige hos Filmarkivet.no. Flere på gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag lanserte Norgesfilm og Norsk filminstitutt tjenesten Filmarkivet.no som hittil inneholder 170 norske spille-, kort-, dokumentar- og reklamefilmer. Flere filmer legges ut fortløpende, og internasjonale filmer er på gang.

Rett på pc-en

Du kan like så godt lære deg frasen «Video on demand» med en gang.

For hvorfor gå i videobutikken og leie en film, når du kan bestille den fra sofaen og starte å se med en gang? Video on demand er rett og slett at du betaler og ser på en film via internett, som du enten ser på datamaskinen, eller kobler denne til tv-en. Dette åpner for nye tittemuligheter for filminteresserte, samt nye salgskanaler for spillindustrien.

Den nye norske filmportalen tilbyr eldre og nyere filmer fra den norske filmhistorien, så lenge du har bredbånd med ADSL eller bedre. Og det er en rekke norske klassikere nettsida byr på.

Fungerte bra

- Vi har per i dag 170 filmer tilgjengelig. I tillegg har vi ordnet rettigheter til 150 filmer til som gjøres tilgjengelig fortløpende, sier daglig leder Jan-Robert Jore i Norgesfilm til Dagbladet.no. Norgesfilm er selskapet som driver Filmarkivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer