- Lei trege nordmenn

Plateaktuelle Hanne Boel er lei av at norske fans skriker etter gamle soulsvisker på konsertene. Ikke er hun spesielt begeistret for å bli sammenliknet med Wenche Myhre heller.

Den danske souldronningen sliter rett og slett med å bli kvitt sitt gamle «image» blant eiekjære nordmenn.

- Sist vi spilte i Norge visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte. På Sørlandet var det en som kom bort til meg etter konserten og sa: «Er du klar over at dere valgte feil repertoar i kveld?» forteller Hanne Boel.

Rocka dame

Hun har solgt utrolige 2,3 millioner plater, og hele 700000 av dem har fått norske hjem. Med den gospelinspirerte storselgeren «Kinda Soul» slo hun for alvor gjennom i Norge på begynnelsen av 90-tallet. Men gospelens dager er talte, i hvert fall i Hanne Boels liv, og nå sliter hun med å bli kvitt det gamle stemplet.

- Jeg traff noen nordmenn som sammenliknet meg med Wenche Myhre, og jeg ble så sjokkert at jeg nesten falt ned fra stolen. Hun er jo veldig sjarmerende, men jeg er nok litt mer rock'n'roll enn som så, sier Boel.

Etter å ha turnert Skandinavia og Norge nord og ned i 1993, kom den danske souldronningen til et punkt hvor det sa stopp.

- Jeg var lei av å høre meg selv synge, og tenkte at nå må jeg enten gjøre noe helt annet, eller slutte for godt, forteller hun.

Ingen syngedame

Og etter halvannet år i tenkeboksen la Hanne Boel soulmusikken på hylla, og begynte å skrive egne låter, inspirert av engelsk pop og teknologiske rytmer. Resultatet ble det kritikerroste albumet «Silent Violence» med påfølgende turné i forfjor.

Men møtet med den norske fanskaren var ikke bare lett etter stilskiftet. For publikum ville ha Hanne slik hun var før.
- Det er utrolig irriterende når folk bare vil høre de gamle låtene. Jeg kan forstå at publikum blir sure over at de ikke får høre det de synes de har betalt for, men jeg kunne aldri tenke meg å gå tilbake. Min soulperiode er over, sier Hanne Boel.

Hun har foreløpig ikke bestemt seg for om hun skal turnere i Norge, men har sagt ja til å spille på sommerens Roskilde-festivalen. Der slipper hun, om ikke annet, å bli sammenliknet med die Wenche Myhre.

<B>VANSKELIG I NORGE:</B> - jeg kjenner meg ikke igjen i rollen som familieunderholder, og nå strever jeg med å bli kvitt stemplet, innrømmer danske Hanne Boel. I dag slipper hun sitt syvende album Need.