Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lei video

Å tilbringe en fredagskveld i heimen nå for tida, altså foran skjermen, er ingen spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én ting er sikkert;: Ikke en eneste gang blir du overrasket. Heller ikke underholdt i nevneverdig grad. Uansett kanalvalg. For den som orker, følger nå en gjennomgang:

NRK1: Statskanalen har alltid startet fredagskvelden med «Norge rundt», og gjør det fortsatt. Greit nok. «Norge rundt» er Kvikklunsj: traust norgeslim, folkelig, kjent og passe god.

Én ting er at NRK i år 2000 tror at en slapp spørrelek om utslitte Melodi Grand Prix-melodier, med gamle melodisangere i studio, er kjempefestlig. Verre er det at NRK tror at «La det swinge» holder gjennom ni runder. Ni hele runder! Det er ni uker, det!

Melodi Grand Prix var riktignok programmet mange elsket å hate. Fenomenet fikk en viss kultstatus, særlig i drag queen-kretser. Nå gidder ikke engang drag-gutta å imitere franske syngedamer eller Abba. Game over!

Oppussingsprogrammet «Forandring fryder» er ikke ille, bare skrekkelig vanlig og litt pinlig.

Reiseprogrammet «Walkabout» har en fin tone, men det var reprise.

Dokumentaren om 1500 norske landbruksmaskiner som ble gitt av norske bønder til Kosovo under fjorårets Momarked-show, varte fem minutter.

Og så: endelig, kveldens høydepunkt, klokka 21.30: «Det beste fra Åpen post». Fy søren, så innmari bra Bård og Harald var. Så veldig Bård og Harald Bård og Harald var. Takk for Harald Eia i «Aktuell rapport», takk for Eia som pretensiøs popstjerne/låtskriver og takk for dophuet Jarle.

Det burde være mulig for NRK å finne på noe nytt en fredagskveld. Noe som kunne røre oss, forundre oss, belære oss, berike oss, ja, kanskje til og med overraske oss. Hvis det er umulig. Gode repriser er bedre en ny tidtrøyte.

TV2s fredagskveld er stort sett som andre TV2-kvelder. Det handler ikke om programmer, men om sendeflater; flater som skal matche reklamen i innhold, lengde og aldersgruppe. Altså serier, serier og serier, amerikanske filmer, en lett, kommers konkurranse nå og da og selvsagt sport. I går hadde TV2 heldigvis fotball å by på.

Gode filmer er god fredagsmat. Det er et lite lyspunkt i en tung tv-tid at vi nå kan stole på at NRK2 for tida presenterer relativt anstendige filmer klokka 21.00.

Foreløpig er det bare én måte å løse fredagskrisa på: sjekk ut spillefilmen på toer'n.

Ikke treff? Lei video.