Leide inn stripper til klassens tiårsjubileum

Nå lager hun dokumentar.

(Dagbladet.no): Amerikanske Andrea Wachner (31) er neppe alene om å ha hatt en lusen tilværelse på skolen. Da hun nylig fikk en invitasjon til tiårsjubileet for high school-klassen hun gikk i, var ikke lysten til å gå særlig stor.

Men i stedet for å velge den lettvinte løsningen og bli hjemme, fikk Andrea en noe oppsiktsvekkende idé: Hun leide inn en stripper som skulle utgi seg for å være henne.

Filmet alt
Deretter filmet hun hele affæren, og laget en 40 minutter lang dokumentar om det hun selv kaller en «komisk studie av menneskelig natur», skriver Reuters.

Den innleide stripperen, Amy Bernadette «Cricket» Russell, fant Wachner på en lokal strippeklubb i Los Angeles.

Russell kledte seg i samme nerdete stil som Wachner, men hadde nok litt flere tatoveringer og mindre klær enn medelevene husket at Wacher hadde på skolen.

Takket være en rekke kameraer og skjulte mikrofoner kunne Wachner følge alt som skjedde fra en suite i etasjen over ballrommet der festen fant sted, og hun kunne gi kommentarer inn i Russells øre slik at stripperen tilsynelatende kjente igjen klassekameratene.

Til slutt falt klærne på dansegulvet, til mange av de tilstedeværendes store fornøyelse - og Wachner / Russell fikk tilbud om mer private opptredener ...

Kan bli film
I ettertid er imidlertid ikke alle like fornøyde med stuntet - og filmingen av den. Wachner har mottatt en rekke brev fra tidligere klassekamerater som gir uttrykk for sin misnøye, og det er ikke sikkert dokumentaren noensinne vil bli vist.

- Det er noen folk som har vært temmelig krasse, og jeg har mottatt noen sinte brev, sier Wachner til Reuters.

Selv om dokumentaren ikke skulle bli vist, er ikke Wachner videre trist. Hun er allerede intervjuet av CNNs Wolf Blitzer og av nevnte Reuters, og har booket en lang rekke intervjuavtaler i tiden som kommer - blant dem hos ABCs «Good Morning America».

Hun har også skrevet et filmmanus som Hollywood snuser på, og prøver å selge et reality-tv-konsept basert på stuntet.

Snu ting på hodet
Hele motivet bak stuntet var ifølge Wachner ikke å drite ut de tidligere medelevene, men å se hvordan de reagerte om en typisk «drama geek kom ut av skallet som en uredd eksotisk danser».

- Jeg elsker å ta ting som folk tar for gitt, og få folk til å tenke over dem på nytt, sier hun til Reuters.