Leiemorder i krise

En leiemorder som nekter å melde seg inn i leiemorderforeningen og heller drar på gjenforeningsfest på sin gamle skole - det kunne vel bli morsomt. Men kulene sitter liksom ikke løst nok.

Alle ingrediensene er for så vidt på plass i denne litt annerledes komedien om en leiemorder i eksistensiell krise. Karrieren går bra for Martin Blank (John Cusack). Sjelslivet er det verre med, så han går i terapi hos en psykolog (Alan Arkin) i dyp vemmelse over klientens uortodokse yrke. Etter et mislykket attentat drar vår mann til gamle trakter for å gjøre en siste jobb, gå på skolefest og oppsøke kjæresten Debi (Minni Driver), som han forlot for å gi seg pistolen i vold.

Tingene utarter idet Blank ikke er den eneste morderen på stedet Grosse Pointe. Dan Aykroyd spiller rivalen Grocer, mannen som vil organisere USAs betalte drapsmenn, og ettersom romantiske forviklinger og yrkesforpliktelser skal nøstes opp, blir skolefesten relativt original.

Filmen også, for så vidt, men til tross for de mange absurde innfall og noen snertne replikker strever komedien hele tida med å lette fra en anstrengt tone. Det er som om den tar seg selv for høytidelig. Ren action på slutten, og der er løpet egentlig kjørt.

<B>«Grosse Pointe Blank»:</B> Tøff gjenforening for leiemorderen og hans kjæreste - Minnie Driver og John Cusack.